Skip to main content

TVR a revocat decizia de a reduce zilele de lucru ale angajaţilor

 
stelian tanase
stelian tanase

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a decis, în şedinţa de azi, revocarea măsurii de reducere a activităţii în televiziunea publică, fără a afecta continuarea planului de limitare a cheltuielilor, anunţă postul public.

Publicitate

Decizia a fost luată după ce conducerea executivă a TVR a achitat, săptămâna trecută, datoria scadentă către bugetul de stat, datorie care generase blocarea conturilor operaţionale ale Televiziunii Române.

Poprirea stabilită de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost în valoare de 10,3 milioane de lei, iar suma integrală a fost plătită în data de 30 iulie a.c.

ANAF a blocat, în data de 20 iulie a.c., conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 - către bugetul de stat. În acest moment, datoria fiscală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

După blocarea conturilor, Consiliul de Administraţie al TVR a luat mai multe măsuri în vederea limitării cheltuielilor şi achitării datoriilor către bugetul de stat. Astfel, CA al TVR a decis în şedinţele din 21, respectiv 28 iulie:

- Închiderea, de la 1 august, a postului TVR News;
- Comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere;
- Reducerea drastică a deplasărilor şi a altor activităţi generatoare de costuri;
- Iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea şi reducerea de personal;
- Diminuarea, până la 70-75% a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi celor privind cumulul de salarii cu pensii;
- Reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe;
- Neangajarea producţiei unor emisiuni generatoare de costuri mari;
- Reducerea cheltuielilor curente;
- Atragerea de finanţări şi participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale;
- Renegocierea unor contracte comerciale.

Administraţia Televiziunii Române a luat măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor cu personalul şi producţia TV. Astfel, cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici în 2014 faţă de anul anterior, iar costurile de producţie au scăzut cu 24% în cazul TVR 1 şi cu 9% pentru TVR 2.

La finalul anului 2014, datoriile totale au scăzut cu peste 11% faţă de 2013, de la 787.8 milioane de lei la 699.4 milioane de lei. În decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligaţiile la bugetul de stat, iar datoria fiscală a instituţiei a scăzut cu 12%, de la 511 milioane de lei în 2013, la 449 de milioane de lei. În 2014, nu mai puţin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers către bugetul de stat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Da pe penalii "coordonatori" - directori care nu au niciun fel de raspunderi, in schimb au indemnizatii de conducere i-ati uitat? Sa fie trasi la raspundere aia care au conceput un astfel de "post" fara obligatii, fara atributii, dar la lovele pe condus institutia? E o retea mafiota acolo, de se fac astfel de contracte oneroase! Tanase, daca-i dai numai pe astia afara si faci o economie; mai salvezi si nu stiu cati angajati nevinovati. Ia puneti armata ta de avocati in miscare!
  • Vor fi reduse si indemnizatiile lui Tanase si ale celorlalti nesimtiti din CA? De la politrucii Carp si Surugiu la analfabetul Raico Cornea, de la caraghiosul Condurateanu la neinspiratul Brinzan , de la baietelul Bucur la unguroaica penala? Vor primi mai putin oare si comilitonii lui Tanase, Dinescu, Iaru, catastrofalul Avram, neinspirata Mirunica Munteanu? Tanase nu scoate o vorba despre asta. Sper sa il traga de limba DNA-ul!!!!
  • Da' lamureste-ne tu odata cei cu TVR Moldova. Nu ne lasa asa cu ochii in soare...
  • mai presedinte tvr, e nasol ca nimeni nu se baga sa-ti indexeze taxa tvr, visul tau secret, ca s-o duci bine tu si directorii tai...salariul de 4.800 de euro e mai mare decat al baiatului cu vacantele si calatoriile. adica esti mai bun ca el pentru ca tu macar stai in biroul tau, nu?

Trimite un comentariu

sus