Skip to main content

Alina Gorghiu acuză că se încearcă o politizare excesivă a TVR

 
tvr
tvr

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la Alba Iulia, că se prefigurează o lovitură de forţă privind TVR, care înseamnă, din nou, "politizarea excesivă” a acestei instituţii, şi a acuzat PSD că se mobilizează pentru a aduce la conducerea televiziunii o echipă loială obiectivelor partidului, relateaza Mediafax.

Publicitate

Alina Gorghiu a spus, astăzi, într-o conferinţă de presă, că situaţia TVR este în continuare gravă şi continuă să se agraveze, iar dacă lucrurile vor continua în această manieră se va ajunge în punctul în care nu va mai putea fi salvată televiziunea publică.

"Constat că, în ciuda faptului că am abordat acest subiect de foarte multe ori, şi eu, şi oameni din societatea civilă interesaţi de destinul Televiziunii Române, din partea cealaltă, din partea factorului guvernamental, nu vedem decât pasivitate. Se prefigurează, în schimb, o lovitură de forţă, care înseamnă, din nou, politizarea excesivă a acestei instituţii de presă. Vorbesc despre înlăturarea actualei conduceri şi mobilizarea PSD pentru aducerea la putere a unei echipe loiale obiectivelor PSD. Nu uitaţi că 2016 reprezintă un an electoral cu două tipuri de alegeri: locale şi generale, şi ştiţi foarte bine ce capacitate extraordinară are PSD să transforme în vehicul electoral al PSD televiziunea publică atunci când pune mâna pe ea”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că nu crede că schimbarea directorului TVR este răspunsul necesar pentru rezolvarea crizei cronice în care se află televiziunea publică, solicitând public preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, să vină să discute cu opoziţia despre soarta TVR.

"Nu cred, în calitate de copreşedinte al PNL, că schimbarea directorului TVR este răspunsul necesar pentru rezolvarea crizei cronice în care se află televiziunea publică. Cred că schimbarea reprezintă doar o tragere de timp, fiindcă instalarea unui nou management n-ar face decât să întârzie luarea de măsuri concrete care să ajute la redresarea situaţiei televiziunii publice (...) De la Alba Iulia, îi cer lui Dragnea să-şi facă timp ca, înainte de orice decizie politică pe care o va lua în privinţa televiziunii publice, să vină să discute cu opoziţia pentru că evident ne dorim să nu fie politizată această instituţie”, a mai spus Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a adăugat că TVR are datorii care se ridică la aproximativ 150 de milioane de euro, în timp ce veniturile instituţiei de presă sunt undeva la 5-6 milioane de euro pe lună, bani care asigură exclusiv funcţionarea curentă a acestei televiziuni.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cum, TVR politizata pe banii din taxele noastre? Asta e culmea nesimtirii la politicieni. Cu ce e mai bun Madalin Voicu decat Stelian Tansase. Nici unul nici altul nu se pricep la manageriat, numai ca Stelian Tanase este un intelecutal cu multa cultura ceea ce face sa fie surclasat Madalin Voicu. Nu vrem politizarea TVR cu sprijinul nostru financiar din banii de taxe la TVR.Vrem cultura la TVR, asa ca nu se mai citeste pentru ca pentru multi romani cartile sunt scumpe, asa ca ramane varianta de a te uita la televizor, cel putin la TVR, sa urmaresti documentre, emisiuni si filme, toate de buna calitate.
  • TVR e superpolitizata si acum. Stelian Tanase a pus-o in totalitate la dispozitia PNL-PDL. De marti TVR va fi preluata de PSD. Nu independenta TVR, ci pierderea TVR o preocupa pe d-na Gorghiu.

Trimite un comentariu

sus