Skip to main content

Amendă de 7.000 de lei la România TV, pentru afirmaţiile lui Victor Ciutacu despre răpirea celor trei jurnalişti în Irak

 
ciutacu2
ciutacu2

Postul România TV a fost sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 7.000 de lei pentru afirmaţiile făcute de Victor Ciutacu despre cei trei jurnalişti români răpiţi în 2005 Irak.

Publicitate

Emisiunea a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări venite din partea jurnalistei Marie Jeanne Ion, implicată şi ea în incidentul de-atunci. „Afirmaţiile domnului Victor Ciutacu mă lezează direct şi îmi provoacă pe nedrept prejudicii atât din punct de vedere social cât şi profesional. Consider că este locul şi rolul CNA de a sancţiona acest comportament şi a apăra, prin aceasta, ceea ce a mai rămas din prestanţa meseriei de jurnalist în această ţară, dar şi drepturile omului”, se arată în sesizarea jurnalistei.

Ciutacu, invitat la emisiunea Cristinei Şincai la România TV din data de 21 aprilie, a afirmat că Marie Jeanne Ion şi Sorin Mişcoci, doi dintre jurnaliştii răpiţi, „au fost cel puţin copărtaşi la toată partea aia care a ţinut o lume întreagă cu sufletul la gură”. „Nu e  nici un terorist, nu e nici un nimic, este o găinărie făcută de un golan împreună cu un alt golan despre asta este vorba.”, a mai spus Ciutacu. De menţionat că, Cristina Şincai, moderatoarea emisiunii, l-a atenţionat pe jurnalist, spunând că nu există dovezi în acest sens.

Ce a spus Victor Ciutacu în emisiune:

opera aia proastă cu fraierii ăia de ziarişti, de fapt unii dintre ei nu erau chiar atât de fraieri, ci erau complici cu el în toată măgăria aia şi încercau să se scoată faţă de Băsescu cu toată povestea asta. Nu e  nici un terorist, nu e nici un nimic, este o găinărie făcută de un golan împreună cu un alt golan despre asta este vorba. Că ulterior erau să ajungă lucrurile la o turnură tragică, asta e altă discuţie. Dar terorismul, ţintele lui peşte erau Ohansessian cu marie Jeanne Ion şi Mişcoci. Unul a fost fraier, respectiv Ohanessian, iar Marie Jeanne Ion şi cu Mişcoci, să mă scuze Dumnezeu au fost cel puţin copărtaşi la toată partea aia care a ţinut o lume întreagă cu sufletul la gură.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

viewscnt

Trimite un comentariu

sus