Skip to main content

Amendă de 7.000 de lei la România TV, pentru afirmațiile lui Victor Ciutacu despre răpirea celor trei jurnaliști în Irak

 
Amendă de 7.000 de lei la România TV, pentru afirmațiile lui Victor Ciutacu despre răpirea celor trei jurnaliști în Irak
ciutacu2

Postul România TV a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului cu 7.000 de lei pentru afirmațiile făcute de Victor Ciutacu despre cei trei jurnaliști români răpiți în 2005 Irak.

Emisiunea a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări venite din partea jurnalistei Marie Jeanne Ion, implicată și ea în incidentul de-atunci. „Afirmațiile domnului Victor Ciutacu mă lezează direct și îmi provoacă pe nedrept prejudicii atât din punct de vedere social cât și profesional. Consider că este locul și rolul CNA de a sancționa acest comportament și a apăra, prin aceasta, ceea ce a mai rămas din prestanța meseriei de jurnalist în această țară, dar și drepturile omului”, se arată în sesizarea jurnalistei.

Publicitate

Ciutacu, invitat la emisiunea Cristinei Șincai la România TV din data de 21 aprilie, a afirmat că Marie Jeanne Ion și Sorin Mișcoci, doi dintre jurnaliștii răpiți, „au fost cel puțin copărtași la toată partea aia care a ținut o lume întreagă cu sufletul la gură”. „Nu e  nici un terorist, nu e nici un nimic, este o găinărie făcută de un golan împreună cu un alt golan despre asta este vorba.”, a mai spus Ciutacu. De menționat că, Cristina Șincai, moderatoarea emisiunii, l-a atenționat pe jurnalist, spunând că nu există dovezi în acest sens.

Ce a spus Victor Ciutacu în emisiune:

opera aia proastă cu fraierii ăia de ziariști, de fapt unii dintre ei nu erau chiar atât de fraieri, ci erau complici cu el în toată măgăria aia și încercau să se scoată față de Băsescu cu toată povestea asta. Nu e  nici un terorist, nu e nici un nimic, este o găinărie făcută de un golan împreună cu un alt golan despre asta este vorba. Că ulterior erau să ajungă lucrurile la o turnură tragică, asta e altă discuție. Dar terorismul, țintele lui pește erau Ohansessian cu marie Jeanne Ion și Mișcoci. Unul a fost fraier, respectiv Ohanessian, iar Marie Jeanne Ion și cu Mișcoci, să mă scuze Dumnezeu au fost cel puțin copărtași la toată partea aia care a ținut o lume întreagă cu sufletul la gură.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu