Skip to main content

Antena 1, amendată cu 20.000 de lei pentru două ediţii Acces direct. Narcisa Guţă a fost prezentă într-una dintre emisiuni

 
Narcisa Guta acces direct
Narcisa Guta acces direct

Postul Antena 1 a fost sancţionat de CNA cu o amendă de 20.000 de lei pentru două ediţii ale emisiunii Acces direct, difuzate pe 21 mai şi respectiv 17 iunie. Subiectele discutate în cele două ediţii: un caz din familia manelistului Nicolae Guţă şi câteva aprecieri jignitoare făcute de Mara Bănică în legătură cu o poliţistă.

Publicitate

Detalii, în continuare:

În ediţia din 21 mai a emisiunii Acces direct a fost dezbătut subiectul referitor la neînţelegerile dintre Narcisa Guţă şi mama acesteia, precum şi despre conflictul dintre Nicolae Guţă şi soacra sa. Narcisa Guţă şi mama acesteia şi-au adresat cuvinte jignitoare precum “femeia asta e primul meu duşman al vieţii mele; vinde-ţi organele; lua-te-ar dracu’”.

În ediţia din 16 iunie a emisiunii Acces direct a fost dezbătut cazul bunicii Vasilica Mihai, o femeie din localitatea Fundulea care de 2-3 ori pe săptămână vine în Bucureşti să vîndă legume şi zarzavaturi, la colţ de stradă, şi care în repetate rânduri a fost sancţionată de poliţiştii locali pentru acte de comerţ stradal neautorizat. În timpul emisiunii au fost difuzate imagini filmate cu telefonul mobil în timpul intervenţiei poliţiştilor locali în cazul doamnei Vasilica Mihai, care vindea neautorizat legume.

La adresa poliţistei care a apărut în imaginile filmate cu telefonul mobil, invitata Mara Bănică a folosit următoarele apelative: “Doamna Ana Pauker asta; un munte de femeie…Cred că nici nu trece probele sportive la Poliţie…Uitaţi-vă în ce hal…Îi era foame. Nu ţi-e ruşine, cunoană?; Gardian de Auschwitz”.

Postul Antena 1 a fost sancţionat cu 20.000 de lei la propunerea membrului CNA Valentin Jucan. Propunerea acestuia a fost votată în unanimitate.

LEGISLAŢIE.

Articolul de lege încălcat de ediţia din 21 mai a emisiunii Acces direct

Art. 39 cu 2 din Legea audiovizualului
Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Articolul de lege încălcat de ediţia din 17 iunie a emisiunii Acces direct

Art. 40 cu 3 din Codul audiovizualului
Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Iulian
    La canal de te-ai uitat? Alte scarbe... Mai bine ar baga Antena 1 si Kanal niste filme pe acel slot orar.. sau seriale cum face PRO
  • pArA pArA
    Aseara intr-o pauza publicitara la "Spartacus" (PRO) am avut o experienta tragica ... am schimbat pe A1 , uitand ca la ora respectiva ruleaza emisiunea de maxima audienta a lui Capatos ... am vazut 3-4 parasute dansand pe manele , la microfon fiind "Regele" GUTA etalandusi "patratelele" , de mana cu o foca (Narcisa) ... in urmatoarele secunde m-a incercat o senzatie de voma ... si am schimbat repede canalul.

    Chiar in halul asta a ajuns televiziunea de la noi ? , asa de inculti sunt majoritatea dintre noi ? ... incat emisiuni de genul cu asemenea invitati ruleaza pe TV de ani buni si fac audienta ... TRIST !
  • Votantul Votantul
    In sfarsit !E bine!Pe când si la Capatos ,Madalin Ionescu,Găgă,pardon Gădea !!Si a nu se uita de Mamărută !E plin de romi la toate emisiunile ,de parcă ei ar fi stăpanii Romaniei! Fără sa mai numesc pe marele analist Medelin(sic),prezent mereu la latrina 3!
  • Ps Ps
    Petrisoare, asa putine comentarii? De ce ai schimbat site-ul? Unde sunt angakatii de ls Adrvarul dati afsra de ziaristul primar sofer militar jurist oltean crescator de caini fotbalist manager vanzator de publiciatate?
  • Iulian Iulian
    Si din mai inca nu s-a dat amenda? Asa putin timp au astia de la CNA incat nu se pot ocupa de o amenda?

Trimite un comentariu

sus