Skip to main content

Au început înscrierile la "Tânarul Jurnalist al Anului" 2015

 
Au început înscrierile la "Tânarul Jurnalist al Anului" 2015
jurnalisti_52523800

Freedom House România lansează ediția din acest an a concursului "Tânărul Jurnalist al Anului" și anunță premii în valoare de 1.000 euro pentru fiecare dintre câștigători.

Publicitate

La fel ca în anii trecuti, tinerii jurnaliști interesați se vor putea înscrie la secțiunile Actualitate internă, Economie, Justiție și Mediu. O noutate a ediției de anul acesta constă într-o nouă secțiune cerută de public - Investigații.

"Vom departaja astfel mai bine domeniile față de anul trecut și îi vom recompensa pe măsură atât pe ziariștii care urmăresc în mod curent evoluția justiției în România (activitatea parchetelor, evoluția dosarelor în instanțe, amenințările la adresa statului de drept etc.), cât și pe aceia care realizează efectiv investigații – cu accent pe anchetele privind evaziunea fiscală, contrabanda, spălarea de bani, corupția", se arată într-un comunicat al Freedom House România.

O altă noutate față de edițiile precedente este înscrierea în concurs a articolelor recente – organizatorii vor lua în considerare articolele publicate anul acesta, până în 31 august 2015.

Ceremonia de premiere va avea loc în cadrul celei mai mari conferințe media din regiune - Forumul Media Europa de Sud-Est care se va desfășura anul acesta la București, în 5-6 noiembrie 2015.

La fiecare dintre cele cinci secțiuni - Actualitate internă, Economie, Justiție, Mediu și Investigații - se pot înscrie tinerii jurnaliști de presă scrisă și online (sub 35 ani) care trimit până în, 19 octombrie 2015 inclusiv, maximum două articole relevante pentru secțiunea respectivă, articole publicate în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015 (în print sau on-line). Articolele trimise pentru „Tânărul Jurnalist al Anului” nu trebuie să mai fi fost înscrise la alt concurs.

Modalitatea de înscriere

Înscrierea se face prin e-mail la [email protected], Cc [email protected] Titlul e-mail-ului trebuie să fie: [Nume] [Prenume] [Secțiunea]
Email-ul prin care se vor înscrie jurnaliștii trebuie sa conțină articolele în format digital (link către articolele online sau PDF) și CV-ul candidatului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu