Skip to main content

Axel Springer cumpără publicaţia Business Insider pentru aproape 350 de milioane de dolari

 
Business Insider
Business Insider

Conglomeratul german de media Axel Springer a ajuns la un acord pentru preluarea companiei ce editează publicaţia online BusinessInsider, Business Insider Inc., pentru suma de 343 milioane de dolari, după ce, în urmă cu două luni, a ratat achiziţia Financial Times, scrie HotNews.ro, care citează Bloomberg.

Publicitate

Axel Springer a anunţat, astăzi, preluarea a 88% din site-ul de ştiri cu 76 milioane de vizitatori unici lunari, participaţia sa ridicându-se astfel la 97%. Restul de 3% va rămâne la fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Potrivit sursei citate, preluarea Business Insider, site fondat de fostul analist Wall Street Henry Blodget, transformă Axel Springer într-un jucător major pe piaţa presei de business de limbă engleză, dar şi pe segmentul publishing-ului digital.

Vara această, Axel Springer încercase să preia Financial Times, dar reputatul cotidian de afaceri a ajuns în cele din urmă la Nikkei Inc., pentru suma de 1,3 miliarde de dolari.

Business Insider are, pe lângă ediţia americană, ediţii în Marea Britanie, Australia şi Singapore, iar în iulie a lansat un site separat cu informaţii legate de tehnologie, Tech Insider.

Fondatorul Blodget, care este şi redactor-şef al publicaţiei, îşi va păstra poziţia.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus