Skip to main content

B1 TV, 20.000 de lei amendă pentru afirmaţiile lui Banciu la adresa lui Adrian Năstase şi a Alinei Gorghiu

 
Radu Banciu blocat
Radu Banciu blocat

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să sancţioneze B1 TV cu 20.000 de lei pentru afirmaţiile lui Radu Banciu la adresa fostului premier Adrian Năstase şi a Alinei Gorghiu, co-preşedinte PNL.

Publicitate

Discuţia a ajuns pe masa CNA pentru a doua oară, după ce în şedinţa din 28 iulie membrii nu ajunseseră la niciun consens în ce priveşte sancţionarea postului. La momentul respectiv au fost făcute trei propuneri de sancţionare, dar niciuna nu a trecut la vot: o somaţie, amendă de 20.000 de lei şi una de 30.000. Membrii au pornit astăzi de la două dintre propunerile care au rămas în cursă, somaţia şi amenda de 20.000 de lei.

Sancţiunea a fost votată de şase dintre cei nouă membri prezenţi: Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Pe de altă parte, Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu au votat împotrivă

RAPOARTE DE MONITORIZARE.

Banciu, despre Adrian Năstase: 

  • „Mă, de patru ani îl înjur pe omul ăsta, vă reamintesc, practic în fiecare emisiune. L-am înjurat de mamă, l-am înjurat de tată, l-am înjurat de soartă, l-am înjurat de mătuşa Tamara, l-am înjurat de nevastă, de copii, de nurori chiar, i-am înjura viezulerele, i-am înjurat mall-urile pe care le frecventează şi i-am înjurat toată cariera politică în numele tuturor românilor care nu l-au putut înjura niciodată şi bineînţeles că n-a catadicsit să ne dea nici un răspuns.”
  • „Trebuie să recunoaştem că pe undeva l-am înjurat pe omul ăsta birjăreşte evident atâţia ani. Sigur că pe merit.”
  • „Practic am de dat de pământ absolut cu toată societatea românească în frunte, sigur, cu această jigodie colosală, Adrian Năstase.”
  • „(...) cu hidoasa dumneavoastră soţie, cu hidoşii dumneavoastră fii, cu nenorocita aia de Tamara, cu tot jaful ăla de la Cornu.”
  • „Vă daţi seama ce distanţă este între această haimana care a nimicit ţara şi unul care, atâta şi-a permis de la viaţă, să-l injure pe Bombonel, mă? Pe riscurile mele, Da? Pe riscurile mele. Dar atâta mă, tată. Şi am făcut-o cu dreptate, corectitudine că n-am inventat lucrurile astea. Şi nu numai faţă de el. Faţă de Ponta, faţă de Iliescu, faţă de Geoană, faţă de toţi ăştia. Cocalarii ăştia ai politicii, ultimii oameni literalmente descoperim în fiecare zi. Mă, nu e unul care să fie cinstit. N-am făcut altceva decât să-i plesnim în fiecare zi, mă tată.(…)”

În cazul Alinei Gorghiu, Banciu a citat şi a comentat fragmente dintr-un articol publicat de revista ,,Ciao!” despre relaţiile amoroase ale Alinei Gorghiu. A declarat că aceasta a avut relaţii cu Mihai Voicu, Bogdan Olteanu şi în ultimii patru ani cu Lucian Isar.

Citând din articol, a afirmat că Alina Gorghiu a rămas însărcinată în 2011 cu Lucian Isar dar nu a păstrat sarcina. Relatează că Alina Gorghiu a promis că va da în judecată revista ,,Ciao!” pentru calomnie şi o sfătuieşte să renunţe la această intenţie pentru că este o prostie, pentru că nu are cum să demonstreze calomnia. Banciu: „Dumneavoastră, văd că nu contestaţi faptul că aţi făcut avort. Contestaţi faptul că aţi pierdut sarcina, ceea ce în esenţă e cam acelaşi lucru pentru că e foarte greu aici să găsim exact omul care să spună:  Nu domnule, a venit la mine să-i fac chiuretaj, politic desigur, sau i s-a întâmplat doamnei Gorghiu şi a pierdut sarcina pe stradă când venea la chiuretaj. Deci astea sunt lucruri care nu vor putea fi lămurite, aceasta nu e o mare calomnie dacă chiar aşa s-a întâmplat. Deci aţi pierdut sarcina. Copilul nu există. Ei, atunci lăsaţi-o aşa, ca un mister.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus