Skip to main content

B1 TV, 20.000 de lei amendă pentru afirmațiile lui Banciu la adresa lui Adrian Năstase și a Alinei Gorghiu

 
B1 TV, 20.000 de lei amendă pentru afirmațiile lui Banciu la adresa lui Adrian Năstase și a Alinei Gorghiu
Radu Banciu blocat

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să sancționeze B1 TV cu 20.000 de lei pentru afirmațiile lui Radu Banciu la adresa fostului premier Adrian Năstase și a Alinei Gorghiu, co-președinte PNL.

Discuția a ajuns pe masa CNA pentru a doua oară, după ce în ședința din 28 iulie membrii nu ajunseseră la niciun consens în ce privește sancționarea postului. La momentul respectiv au fost făcute trei propuneri de sancționare, dar niciuna nu a trecut la vot: o somație, amendă de 20.000 de lei și una de 30.000. Membrii au pornit astăzi de la două dintre propunerile care au rămas în cursă, somația și amenda de 20.000 de lei.

Sancțiunea a fost votată de șase dintre cei nouă membri prezenți: Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Pe de altă parte, Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu au votat împotrivă

RAPOARTE DE MONITORIZARE.

Banciu, despre Adrian Năstase: 

  • „Mă, de patru ani îl înjur pe omul ăsta, vă reamintesc, practic în fiecare emisiune. L-am înjurat de mamă, l-am înjurat de tată, l-am înjurat de soartă, l-am înjurat de mătușa Tamara, l-am înjurat de nevastă, de copii, de nurori chiar, i-am înjura viezulerele, i-am înjurat mall-urile pe care le frecventează și i-am înjurat toată cariera politică în numele tuturor românilor care nu l-au putut înjura niciodată și bineînțeles că n-a catadicsit să ne dea nici un răspuns.”
  • „Trebuie să recunoaștem că pe undeva l-am înjurat pe omul ăsta birjărește evident atâția ani. Sigur că pe merit.”
  • „Practic am de dat de pământ absolut cu toată societatea românească în frunte, sigur, cu această jigodie colosală, Adrian Năstase.”
  • „(...) cu hidoasa dumneavoastră soție, cu hidoșii dumneavoastră fii, cu nenorocita aia de Tamara, cu tot jaful ăla de la Cornu.”
  • „Vă dați seama ce distanță este între această haimana care a nimicit țara și unul care, atâta și-a permis de la viață, să-l injure pe Bombonel, mă? Pe riscurile mele, Da? Pe riscurile mele. Dar atâta mă, tată. Și am făcut-o cu dreptate, corectitudine că n-am inventat lucrurile astea. Și nu numai față de el. Față de Ponta, față de Iliescu, față de Geoană, față de toți ăștia. Cocalarii ăștia ai politicii, ultimii oameni literalmente descoperim în fiecare zi. Mă, nu e unul care să fie cinstit. N-am făcut altceva decât să-i plesnim în fiecare zi, mă tată.(…)”
Publicitate

În cazul Alinei Gorghiu, Banciu a citat și a comentat fragmente dintr-un articol publicat de revista ,,Ciao!” despre relațiile amoroase ale Alinei Gorghiu. A declarat că aceasta a avut relații cu Mihai Voicu, Bogdan Olteanu și în ultimii patru ani cu Lucian Isar.

Citând din articol, a afirmat că Alina Gorghiu a rămas însărcinată în 2011 cu Lucian Isar dar nu a păstrat sarcina. Relatează că Alina Gorghiu a promis că va da în judecată revista ,,Ciao!” pentru calomnie și o sfătuiește să renunțe la această intenție pentru că este o prostie, pentru că nu are cum să demonstreze calomnia. Banciu: „Dumneavoastră, văd că nu contestați faptul că ați făcut avort. Contestați faptul că ați pierdut sarcina, ceea ce în esență e cam același lucru pentru că e foarte greu aici să găsim exact omul care să spună:  Nu domnule, a venit la mine să-i fac chiuretaj, politic desigur, sau i s-a întâmplat doamnei Gorghiu și a pierdut sarcina pe stradă când venea la chiuretaj. Deci astea sunt lucruri care nu vor putea fi lămurite, aceasta nu e o mare calomnie dacă chiar așa s-a întâmplat. Deci ați pierdut sarcina. Copilul nu există. Ei, atunci lăsați-o așa, ca un mister.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu