Skip to main content

Bloomberg News va concedia 80 de jurnalişti

 
Bloomberg
Bloomberg

Bloomberg News, compania internaţională de media înfiinţată şi condusă de fostul primar al oraşului New York Michael Bloomberg, va concedia 80 de jurnalişti în această săptămână, într-o rară operaţiune de reducere a costurilor realizată de acest grup de presă, scrie Mediafax, care citează washingtonpost.com.

Publicitate

Compania Bloomberg, cu sediul central în New York, are aproximativ 2.400 de jurnalişti în cele 150 de redacţii ale sale de la nivel internaţional şi, în general, în ultimii ani, a înregistrat creşteri ale veniturilor sale, comparativ cu alte grupuri de media.

Cu toate acestea, compania va renunţa în această săptămână la 3% dintre angajaţii săi din zona editorială. Concedierile vor afecta atât redacţia centrală a Bloomberg News, cât şi birourile sale din lume, potrivit unor persoane familiarizate cu acest proces de restructurare.

Circa zece posturi vor fi restructurate în redacţia din Washington a Bloomberg, care are aproximativ 200 de angajaţi, în timp ce mai mulţi jurnalişti vor fi concediaţi din redacţia centrală din New York a companiei şi din birourile de la nivel internaţional ale acestui grup de media.

CONTEXT. Reducerile de personal vin după ce miliardarul Michael Bloomberg s-a întors, în urmă cu aproximativ un an (după trei mandate de primar al oraşului New York), la conducerea companiei Bloomberg LP, un grup care include divizii de software, de analiză de informaţii financiare şi de ştiri, pe care l-a fondat în 1981. Această companie este o sursă enormă de venituri pentru Michael Bloomberg, care are o avere estimată de publicaţia financiară Forbes la 36,9 miliarde de dolari.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus