Skip to main content

Cum a protestat cel mai citit ziar din Germania, după ce a primit reclamaţii legate de publicarea fotografiilor cu Alan, copilul sirian care a devenit un simbol al dramei imigranţilor

 
ADDITION Turkey Migrants
ADDITION Turkey Migrants

Bild, cel mai bine vândut ziar din Germania, a renunţat la toate fotografiile, atât în ediţia tipărită, cât şi cea online, în semn de protest faţă de reclamaţiile legate de decizia editorilor de a publica imaginile cu refugiatul sirian Alan Kurdi, care s-a înecat în Marea Mediterană, în timp ce încerca să ajungă în Grecia cu familia sa, scrie Gandul.info, care citează The Guardian.

Publicitate

Într-un comunicat de presă, Bild precizează că fotografia lui Alan Kurdi, care a murit săptămâna trecută alături de mama sa şi fratele de cinci ani, „a determinat indignare şi compasiune” şi „a trezit la realitate milioane de oameni”.

Bild protest

Jurnaliştii de la Bild fac o comparaţie între imaginile cu băiatul sirian, al cărui nume a fost transcris greşit de către oficialii turci, „Aylan” în loc de Alan, şi fotografia cu o fetiţă vietnameză, care fuge din calea unui atac cu napalm, lansat de armata americană în timpul războiului din Vietnam: „Lumea trebuie să vadă adevărul pentru a se schimba”.

În Marea Britanie, The Independent a fost singurul ziar care a ales să publice pe prima pagină cea mai şocantă imagine cu micuţul Alan. „În cele din urmă, am simţit - şi simţim - că puterea de a şoca este un instrument vital în jurnalism, în democraţie. Motivaţia noastră nu a fost una negativă; am vrut să şocăm lumea, să o mobilizăm”, a declarat Amol Rajan, editorul publicaţiei The Independent.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus