Skip to main content

Da, mamă, am scăpat. Piesele Deliei rămân pe TV. CNA a considerat că nu s-a încălcat legislaţia audiovizuală

 
Delia Matache
Delia Matache

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat în şedinţa de astăzi cele două videoclipuri ale Deliei - Da, mamă şi Cum ne noi, considerând că acestea nu încalcă legislaţia audiovizuală. Cele două melodii au ajuns pe masa CNA ca urmare a unor reclamaţii primite de forul audiovizual din partea unor telespectatori.

Publicitate

Una dintre reclamaţii spune că versurile melodiei Da , mamă a Deliei că „promoveaza alcoolul, iar continutul versurilor e total needucativ.” „Este o melodie care incita la consumul de alcool in randul adolescentilor mesajul fiind Acela ca daca suferi din dragoste trebuie sa iti ineci necazul in bautura sis a te imbeti ca sa uiti.”, mai spune o altă reclamaţie.

Pe de altă parte, în cazul melodiei Cum ne noi, un reclamant a considerat că „conotatiile sexuale din versuri sunt evidente”.

În şedinţa de astăzi a fost analizat şi un videoclip al Corinei - „Fete din Balcani”, reclamată pe motiv că „versurile melodiei sfideaza decenta si bunul simt iar dincolo de asta, videoclipul elaborat pentru aceasta piesa nu face decat sa completeze imaginea de ansamblu ridicand vulgarul la rang de cinste.”

După vizionarea celor trei clipuri, membrii prezenţi în şedinţă au considerat că nu s-a încălcat legislaţia audiovizuală.

Valentin Jucan, membru CNA: „V-aş întreba ce facem cu Bun îi vinul ghiurghiuliu al Mariei Tănase, care nu doar că îndeamnă la băut, dar spune şi care vin, când, când trebuie cules şi cum trebuie băut?”

Radu Herjeu, membru CNA - „Din păcate am uitat să aduc, scrisoarea unui adolescent de 14 ani şi care îi acuza pe părinţii ultragiaţi de această melodie de ipocrizie. Că ar trebuie să-i preocupe mai mult pe copiii lor că se îmbată decât de faptul că Delia cântă ce cântă. Un copil nu o să se apuce de băut că o ascultă pe Delia cântând la radio”.

Monica Gubernat, membru CNA: „Eu prefer să o lăsăm aşa pentru că nu facem decât să atragem atenţia asupra melodiei”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petrisor N. Petrisor N.
    Asa este le faceau reclama. Melodia corinei este uluitor de urata si de socanta si le invata pe femei sa fie curve. Amintandu-mi de filmul ''Italiencele'' parca in care a jucat Tania Popa, ea interpretand mai mute personaje de gen din filme socante - post tranzitie. Melodia Deliei mai putin insa le invata pa fete ca si mesaj ce inseamna ''Dragostea trecand''. Vedeti-va de treaba melodia a fost 'lucrata' demult, inainte sa fie data pe tv. Mesajul melodiei Deliei fiind acela ca fetele este bine sa fie virgine mult timp pana la 30 de ani daca se poate chear peste si sa isi inece iubirile in alcool ca societatea de conum a occidentului cu drogurile sale sa renasca prin asta iar alcoolul berea de orice tip sa aiba in vedere sa se vanda iar productia sa creasca si sa faca profit. Sigur ca nu-i normal cum sa te indragosteti la peste 30 de ani dar fetele isi vor urma scoli private si mastere pe cheltuiala parintilor, pe chirii, iar societatea prospera negativ dar prospera.
  • Florin Florin
    ma mir ca nu le-au interzis. e clar ca unii doreau publicitatea asta gratuita in saptamana in care debuteaza X Factor. :))

Trimite un comentariu

sus