Skip to main content

„Dinastia PSD” - Documentar despre PSD la Digi24, cu Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană în rol principal

 
adrian nastase filmari
adrian nastase filmari

Digi24 difuzează astăzi, de la ora 21.00, Dinastia PSD, un docmentar în care lideri precum Oliviu Gherman, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta şi Liviu Dragnea vorbesc despre ei şi despre cum a ajuns la putere partidul din care fac parte.

Publicitate

„Năstase şi toţi ceilalţi erau cam ametiţi de succesul guvernării şi şi-au pierdut multe elemente de autocontrol şi de înţelegere a realităţilor”, spune Ion Iliescu într-un interviu.

Cum a apărut PSD? Erau comunişti sau nu liderii lui de la început? „Ion Iliescu era văzut de foarte multă lume ca principala personalitate a unei transformări. Erau comunişti? Sigur! Ce se înţelege prin comunişti? Membri ai Partidului Comunist în România, în concepţia lui Ceauşescu. Ajunseseră să fie 3,5 milioane de romani, dacă nu şi mai mulţi”, spune Petre Roman, fost prim ministru al României.

Liviu Dragnea, despre candidatura lui Adrian Năstase la Preşedinţie şi despre greşelile făcute de acesta vorbeşte şi actualul preşedinte al PSD: „Cred că atunci marea greşeală a fost că s-a construit, s-a conceput o campanie foarte tehnică, bazată aproape exclusiv pe realizările guvernului. Dacă Adrian Năstase ar fi fost atunci mai uman, cum este Adrian Năstase...dacă ar fi lăsat ca românii să vadă lucrul asta, cred ca ar fi câştigat.”

Odată apusă epoca Năstase a venit vremea lui Mircea Geoană să conducă cel mai puternic partid din România. Apoi a fost rândul lui Victor Ponta. Ambii au eşuat în încercarea de a ajunge preşedinţii României. Cum s-a simţit asta în partid? “Oricine candidează pentru funcţia de preşedinte al României şi pierde, trece printr-o stare pe care nu şi-o doreşte nimeni. Indiferent că e 2009, 2014. Şi-n 2009, şi-n 2014 am trăit aceeaşi supărare, aceeaşi nemulţumire, aceeaşi frustrare uriaşă”, spune Liviu Dragnea.

ion iliescu filmari mircea geoana filmari victor ponta filmari

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • visionMan visionMan
    Cine s-o uita la chestia asta politica dace e la concurenta cu meciurile de la US Open. Joaca Simona HALEP si noi ne uitam la Ilici si Adrian Nastase? Dupa meciul Simonei urmeaza Serena in cealalta semifinala!!!
  • andreea andreea
    Super tare ideea! De cand astept sa vad un material amplu si documentata despre PSD la televizor. Sper sa fie la fel de bun precum documentarele Ponta si Iohannis de anul trecut. Si sunt tare curioasa ce are de spus Adrian Nastaste. Nota 10, Digi24!

Trimite un comentariu

sus