Skip to main content

FOTO. Charlie Hebdo a publicat caricaturi controversate despre Aylan, copilul sirian înecat în Marea Egee. Revista riscă să fie dată în judecată

 
caricatura Charlie Hebdo1
caricatura Charlie Hebdo1

Revista satirică franceză Charlie Hebdo, vizată în ianuarie de un atac terorist soldat cu 12 morţi, riscă să se expună unei acţiuni judiciare pentru că a publicat caricaturi controversate despre un copil sirian înecat după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi, scrie Mediafax.

Publicitate

Revista franceză atacată de islamişti după ce l-a parodiat pe profetul musulman Mahomed a postat de data aceasta, pe copertă, caricaturi despre Aylan Kurdi, un copil de trei ani înecat în Marea Egee după scunfundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi.

Prima caricatură arată un copil înecat şi o pancartă a unui restaurant pe care scrie: "Primim imigranţi! Promoţie: două meniuri pentru copii la preţul pentru unul".

caricatura Charlie Hebdo1

Altă caricatură parodiază atât religia creştină, cât şi mahomedanismul, având mesajul: "Creştinii pot merge pe apă. Copiii musulmani se îneacă".

caricatura Charlie Hebdo2

Caricaturile au atras critici dure, iar, potrivit Al Jazeera, organizaţii antidiscriminare au anunţat intenţia de a da în judecată revista Charlie Hebdo.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus