Skip to main content

HBO, marele câştigător al galei Primetime Emmy 2015. Serialul „Game of Thrones“, record de trofee

 
Emmy
Emmy

HBO a fost, cu trei producţii vedetă ale sale, "Game of Thrones", "Veep" şi "Olive Kitteridge", marele câştigător al galei Primetime Emmy 2015, care a avut loc ieri seară, la Microsoft Theatre din Los Angeles, scrie Mediafax.

Publicitate

Televiziunea HBO a dominat gala de duminică seară, câştigând, printre altele, premiile pentru cel mai bun serial-dramă ("Game of Thrones"), cel mai bun serial-comedie ("Veep") şi cea mai bună miniserie ("Olive Kitteridge"), potrivit site-ului oficial al evenimentului.

În total, "Game Of Thrones", nominalizat la 24 de premii, a primit 12 trofee, atât la evenimentul de duminică seară, cât şi la gala Creative Emmy care l-a precedat, care a avut loc pe 12 septembrie.

La gala de duminică seară, Viola Davis a devenit prima actriţă afro-americană care a câştigat un premiu Emmy în categoria "cel mai bun rol principal feminin într-o dramă", pentru interpretarea din serialul ABC "How to Get Away With Murder", iar Jon Hamm a primit în sfârşit un premiu Emmy pentru rolul principal din serialul "Mad Men", care s-a încheiat anul acesta.

Producţiile de televiziune "American Horror Story: Freak Show" şi "Olive Kitteridge", care primiseră 19, respectiv 13 nominalizări, au obţinut în cele din urmă 5, respectiv 8 premii Emmy. Câte cinci trofee au mai primit serialele "Transparent" şi "Veep".

HBO, NBC şi Comedy Central au fost televiziunile care au primit cele mai multe premii la ediţia de anul acesta a Primetime Emmy, cu 43, 12, respectiv 8 trofee fiecare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus