Skip to main content

Kelemen: Am propus ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat. Decapitarea conducerii nu e soluţia

 
Kelemen-Hunor
Kelemen-Hunor

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a spus miercuri că a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat, declarându-se convins că "decapitarea conducerii" nu va rezolva problema, adăugând că este nevoie şi de un plan de restructurare a instituţiei, relatează Mediafax.

Publicitate

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR:

"Trebuie găsită o soluţie la nivel guvernamental. Prima variantă ar fi o discuţie cu Comisia Europeană şi o discuţie foarte serioasă despre datoria Televiziunii Române către bugetul de stat. Eu am propus, şi sunt convins că se poate realiza, ştergerea datoriei către bugetul de stat. Până când nu se va şterge această datorie, e puţin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile şi nu vor fi mai mulţi bani, de aceea eu resping din start această soluţie."

El a mai spus că ştergerea datoriilor TVR către bugetul de stat trebuie urmată de o restructurare a Televiziunii Române, declarându-se convins că, în momentul de faţă, o discuţie politică pe această temă "ar strica şi mai mult".

"Dacă Guvernul nu doreşte acest lucru, adică ştergerea datoriei către stat, atunci ar fi o soluţie modificarea legii de funcţionare, în sensul de a prelua toate cheltuielile Televiziunii Române, sigur, în anumite limite, nu este nici bugetul statului o fântână fără fund", a declarat Kelemen Hunor.

Această soluţie secundă nu trebuie să presupună transformarea jurnaliştilor Televiziunii Române în funcţionari publici, este de părere liderul UDMR.

"Eu sper că săptămâna viitoare, sau cel puţin în septembrie, va exista o discuţie la nivelul liderilor politici, aşa cum am solicitat în iunie şi în august. De la liberali răspunsul a fost favorabil", a mai spus Hunor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dobos dobos
    Datoriile statului catre stat se pot sterge usor. Si acum si data viitoare. Problema statului, a parlamentarilor, a ministrilor este ca nu au conceptul de calitate, de competitie, de competenta. E usor sa nu faci nimic primind bani de la stat, sa lucrezi in mamutul TVR si sa dai reluari, reluari dupa reluari, sa produci emisiuni proaste in proportie de 80%. Si 10% mediocre. Sa nu ai capacitatea sa vinzi publicitate sau sa vinzi la preturi de gostat. Problema e ca nu se restructureaza, nu se taie capul miscarii sindicale, care profita de mizeria politica si dicteaza politici de personal, de programe, de orice. Problema este ca statul mentine starea asta de mizerie pt ca are de cistigat. Si te obliga sa platesti neconditionat.
  • karina karina
    si alte lucruri mai inteligente decat tampenia cu stergerea datoriilor mai aveti pe lista, domnule kelemen? cum, adica sa stergi datoriile? pai stergeti-le si mamei mele care are datorii la intretinere, la fisc...ea cu ce e mai prejos?
    la privati de ce nu stergeti datoriile? nu va dati seama ce exagerat sunteti????
    intotdeauna cand a fost vorba de soarta tv s-a vorbit de stergerea datoriilor si cresterea taxelor. altceva nu va mai trece prin cap? doar atat puteti?
  • doru manciu doru manciu
    ba da. Tanase trebuie sa plece. E o catastrofa. Kelemen habar nu are despre ce vorbeste.

Trimite un comentariu

sus