Skip to main content

Mirel Curea, despre plecarea șefului eveniment de la EVZ, criticat pentru o postare pe Facebook: „Cu Ion Cristoiu poți să fii sau să nu fii de acord, dar nu îți poți bate joc de el, mai cu seamă în casa clădită de el”

 
Mirel Curea, despre plecarea șefului eveniment de la EVZ, criticat pentru o postare pe Facebook: „Cu Ion Cristoiu poți să fii sau să nu fii de acord, dar nu îți poți bate joc de el, mai cu seamă în casa clădită de el”
Mirel Curea

Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei, reacționează astăzi într-un comentariu în care dă explicații despre demisia șefului secției eveniment al EVZ după ce a fost aspru criticat pentru o postare pe Facebook. Textul care a deranjat conducerea editorială a EVZ îi viza pe Ion Cristoiu și pe Liviu Dragnea.

„Cu Ion Cristoiu poți să fii sau să nu fii de acord, dar nu îți poți bate joc de el, mai cu seamă în casa clădită de el, decât dacă rațiunea și caracterul îți sunt, deopotrivă, grav alterate”, scrie Curea în editorialul intitulat Presa se învață, caracterul nu! Povestea unei demisii.

Publicitate

„Peste marile simpatii și antipatii pe care Ion Cristoiu și le-a atras în ultimii 25 de ani, un lucru e cert: a fost, este și va fi consemnat ca atare drept protagonistul istoriei ultimului sfert de veac de presă. Exact aceste lucruri i le-am reproșat fostului nostru coleg la începutul ședinței de sumar. În locul unei reacții firești de tip „haideți, băi, ce dracu’, am sărit și eu calul, se întâmplă oricui, dați-o-ncolo de postare, că o șterg și gata!”, ziaristul ne-a anunțat ferm și răspicat că nu-și retrage spusele și că își dă demisia.”, a mai scris Mirel Curea.

Pe de altă parte, și Ionel Stoica a dat câteva explicații, pe pagina sa de Facebook, despre întâmplările de ieri din redacția EVZ care au dus la demisia sa. Acesta a fost criticat pentru afirmațiile la adresa lui Ion Cristoiu în timpul ședinței de sumar.

Ionel Stoica:

In sedinta de sumar venise pregatit cu printuri de pe mesajele mele pe facebook, "cum imi permit?", "cine sunt eu?", "ce este in capul meu?" sa scriu despre Ion Cristoiu.
I-am spus de dreptul la opinie si ca, intamplator, am urmarit cazul Liviu Dragnea, dar daca vrea o sa vorbim in toamna, atunci cand Curtea Suprema o sa dea o decizie definitiva in acest dosar.
A fost inceputul unor jigniri grobiene, martori imi sunt cred vreo 15 ziaristi din redactie: jurnalist copy-paste, trompeta DNA, purtator de cuvant al Curtii Supreme, ca sunt omul Binomului, ca sunt prost, ca scriu numai oligofrenii, nici nu le mai pot enumera- eram stupefiat. Repet, jignirile erau la persoana!
Redactorul sef, Simona Ionescu, il acompania: "cum imi permit?"
Ce sa-i mai zic? Ma puteam cobori sa-i dau un raspuns?
Da, Mirele, am cedat primul! Am plecat pentru ca nu se mai facea jurnalism la evz din momentul in care ai venit prin redactie urland ca DNA si ICCJ fac politie politica si ca deontologia este un eufemism, mi-am dat seama ca nu mai este de stat acolo!

Postarea care a deranjat conducerea EVZ: „Ion Cristoiu aruncă întrebarea pe evz.ro dacă “Se pun deja bazele achitării lui Liviu Dragnea?”, avand punct de pornire a teoriei plecarea procurorului Lucian Papici din DNA. Mi-ar fi plăcut ca la finalul editorialului să pună un PS: “Dacă Liviu Dragnea este găsit vinovat de fraudarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu mă las de scris prostii și mă întorc la bibliotecă”, dar nu l-a pus!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Mirel Curea, discipolul lui Rosca Stanescu, uita un lucru esential: Cristoiu si-a vandut casa! Nu mai este al lui! In acest econditii nu ai voie sa-l critici nici pe pagina personaal de fb? Noul proprietar este pe marginea prapastiei, il paste falimentul si ramane fara casa cladita de Cristoiu. Actuala conducere a evz este depasita din toate punctele de vedere. Traiesc din amintiri, cand vindeau 1,5 milioane de exemplare si faceau concurenta TVR(L). Nu au viziune, au blocat comentariile, nu suporta criticile, sunt pe calea pierzaniei. Se zvoneste ca sunt pe cale sa aduca la ziar pe tanara speranta jurnalistica A. Racoviceanu in conditiile in care in urma cu o luna au taiat salariile din redactie intre 50 si 500 de lei. Iar Andronic, dragul de el, nu stie niciodata nimic. Candid personaj se doreste a fi.
 • Mirel Curea este un mare domn si da, pretuieste oamenii care au caracter, tocmai pentru ca sunt din ce in ce mai putini. Pentru cei care isi fac griji ca libertatea de exprimare este ingradita daca nu poti sa-l injuri pe cel care te gazduieste in casa lui, vestea buna este ca poti sa-l injuri la nesfarsit, dar dupa ce iti dai demisia. Oameni buni fara sapte ani de acasa, daca nu va plac patronii care va dau bani sa traiti, demisionati! (desi nici asta nu e semn de mare moralitate, daca incepi sa-l injuri dupa ce-ai luat sute de salarii de la el).
 • Ieri si-au dat seama sefii gaunosi ai EVZ ca IS scrie numai oligofrenii...pana atunci fusese bun. Jegosilor! Sa va scufundati si inecati in propria-i rusine si scarba pe care ati semanat-o in toata redactia aia din care au plecat mai toti profesionistii! De cand a venit la conducere Ioneasca, acest Ev Mediu barbar al presei romanesti, totul s-a dus dracului. Si sa stie cei ramasi, dar si sefii gaunosi, ca da, exista alternativa in afara EVZ: au demonstrat-o Ovidiu Albu, Geta Roman, Ana Adamoaie, Paul Ciocoiu, Antoaneta Etves, Cristina Lica, Ionut Fantaziu, Laura Ciobanu, Florin Ciornei si multi altii...
 • Curea...un nume symbolic pentru calitatea managementului EvZ. I-am citit aticolul publicat azi noapte. Tipic politrucilor comunisti care, din dorinta de a se gudura pe langa "sefu' ", sareau la jugulara celor care indraznesc sa le atace stapanii, cel mai adesea fara ca nimeni sa le-o ceara. De ce trebuia sa stearga postarea? S-a simtit lezat Titanul din Gagesti sau pur si simplu CURea s-a simtit lezat in amorul lui de activist? Care va sa zica, daca acest Cristoiu a fost printre cei care au produs EVZ, acum niciun angajat al ziarului nu mai are voie sa spuna ceva de el. Mai sa fie, in ce tara traim ? Suntem in Coreea de nord si cristoiu este kimirsenu' presei romanesti?
  Nu-l cunosc pe Ionel Stoica si nici "opera"lui nu-mi este familiara, dar in ceea ce-l priveste pe cel mai rupt in fund dintre romani (dupa A.N., bineinteles:)) ), chiar ar merita sa fie luat la misto la cate scenarii fanteziste screme in fiecare zi. Gaina cu pui vii este deja normalitate:))
 • De Cristoiu am auzit, și cu bune și cu mai puțin bune...
  Da Ionel Stoica cine este...știam că e unul care a fost pe la sportul TVR.
  Dar de Stoica de la EVZ niciodata, chiar daca a fost el sef pe ”eveniment”...

Trimite un comentariu