Skip to main content

NASA îşi lansează propriul post TV în sistem UltraHD

 
nasa tv
nasa tv

Agenţia spaţială americană s-a asociat cu compania Harmonic pentru a lansa NASA TV UHD, primul post de televiziune non-comercial în sistem UltraHD (UHD sau 4K) din America de Nord, scrie Mediafax, care citează broadbandtvnews.com.

Publicitate

AMC-18, un satelit de telecomunicaţii geostaţionar, operat de compania SES Americon, va distribui noul post de televiziune. Parteneriatul reprezintă o consecinţă a Space Act Agreement, un contract de colaborare semnat de compania Harmonic cu Marshall Space Flight Center, un centru operat de NASA în oraşul Huntsville din statul american Alabama.

Folosind un sistem de transmisie video integral UHD, furnizat de Harmonic, NASA Television va avea capacitatea de a difuza un conţinut video liniar în sistemul 2160p60, oferind telespectatorilor posibilitatea de a viziona diverse transmisiuni ale sale pe o gamă largă de televizoare şi dispozitive conectate la internet.

Noul canal UHD va fi lansat pe 1 noiembrie, în urma unor teste preliminare.

Dispunând de o rezoluţie de 8 megapixeli în sistem UHD, noul post de televiziune va oferi telespectatorilor şansa de a admira imagini spectaculoase, care evidenţiază frumuseţea şi grandoarea spaţiului.

Materialele video difuzate de NASA TV UHD vor avea la bază imagini şi filmări video de înaltă rezoluţie de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi din alte misiuni ale NASA, dar şi înregistrări remasterizate ale unor misiuni istorice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus