Skip to main content

PRESA ÎN OFSAID. Ghibuțiu, despre cum "Cel mai nerușinat elogiu la adresa lui Oprea n-a apărut în EVZ"

 
PRESA ÎN OFSAID. Ghibuțiu, despre cum "Cel mai nerușinat elogiu la adresa lui Oprea n-a apărut în EVZ"
Jurnal Horia Ghibutiu

PRESA ÎN OFSAID. “Cel mai nerușinat elogiu la adresa lui Oprea n-a apărut în Evenimentul zilei”, constată Horia Ghibuțiu, în Jurnalul unui ziarist fără jurnal.

Publicitate

Mai exact, observă Ghibuțiu:

“Cătălin Prisacariu de la revista „Kamikaze” a descoperit un pasaj care întrece servilismul probat sâmbătă de EVZ, când foaia de pripas a „Interesului național” l-a ridicat în slăvi pe plagiatorul cu vocabular precar Gabriel Oprea.”

Ce a descoperit Prisăcariu?

Un pasaj din revista Migrația și azilul, editată de Inspectoratul General pentru Imigrări, subordonat Ministerului de Interne, în care apare un fragment al chestorului Nelu Pop.

“Elogiul milițianului bate tot ce am citit de la Revoluție încoace (incluzând intervențiile academicianului Răzvan Theodorescu la adresa iubitului său conducător Ion Iliescu)”, remarcă Ghibuțiu, care reproduce pasajul:

„De mult așteptam… Și Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a împlini și ține toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA – MINISTRUL OM! Și polițiștii, ca și alte categorii profesionale, sunt oameni înainte de toate, și la ei trebuie să fie loc de a-și putea exprima și trăi sentimentele de patriotism, de iubire față de neam și țară, cu toată demnitatea. Vă mulțumim domnule GABRIEL OPREA, Viceprim-Ministru pentru Securitate Națională – Ministrul Afacerilor Interne – Prim Ministru Interimar – pentru redarea deminității cadrelor MAI. Sunt sigur că fiecare membru al familiilor de români au spus, după festivitatea din 26 iunie 2015, de la Miercurea Ciuc, în gând sau cu voce tare «Să-i dea Dumnezeu sănătate!», și odată în plus cei din Ardeal. Iar noi, polițiștii, alături de celelalte cadre ale ministerului nostru, vă raportăm domnule Prim Ministru Interimar și vă spunem, ca oameni: ne bucurăm că, în sfârșit, avem un MINISTRU OM și un OM MINISTRU. Cu mâna la caschetă, respect și considerație deosebită, Inspector general, chestor principal de poliție dr. Nelu POP“.

Remarca lui Horia Ghibuțiu vine în contextul în care Evenimentul zilei a publicat, sâmbătă, un articol cu titlul “Gabriel Oprea, ministrul în mandatul căruia s-a reușit aducerea în țară a lui Mohammad Munaf”

Din articolul EVZ:

"Revenit la cârma Ministerului Afacerilor Interne, la începutul anului 2014, Gabriel Oprea a reuşit, într-o perioadă relativ scurtă, să ia unele măsuri fără precedent în activitatea acestei instituţii, precum: drepturile şi beneficiile obţinute pentru militari, consolidarea relaţiilor cu Republica Moldova şi întărirea parteniaratelor cu SUA şi NATO.

După ce a fost și ministru al Apărării – în perioada 23 decembrie 2009 – 7 mai 2012 – mulți dintre militarii MApN au spus despre el că a fost cel mai bun conducător al MApN.

Potrivit multora dintre oamenii legii, este „cel mai iubit” de către polițiști, datorită faptului că, în timpul mandatului său, ei au obținut cele mai multe drepturi. Liderii de sindicat susțin, la rândul lor, că este un om de cuvânt și au cele mai puține critici la adresa sa, ca lider al instituției.

Activitatea lui Gabriel Oprea în fruntea Ministerului Afacerilor Interne a fost presărată de evenimente deosebit de importante pentru România. De exemplu, el a fost cel care a inaugurat, anul acesta, sistemul fix pentru detectarea materialelor nucleare și radioactive, amplasat la Punctul de Trecere a Frontierei de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”

Tot în anul 2015, vicepremierul Gabriel Oprea a susținut în Parlament Noua Strategie Națională de Apărare, cel mai important document programatic din punct de vedere al domeniului securității naționale a României în actualul context regional de securitate."

Totodată, în urmă cu o săptămână, un fost publicist comentator al EVZ acuza ziarul de cenzură: "EVZ a considerat că nu poate publica un editorial care i-ar fi adus atingere generalului Oprea" scria Daniela Rațiu, după cum Paginademedia.ro a relatat aici:

Articolul din EVZ, aici.

Articolul din Kamikaze, aici.

Mai multe, pe HoriaGhibuțiu.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu