Skip to main content

De ce strigă Silviu Mănăstire în emisiuni: "Sunt mai bâlbâit și atunci îmi ies cuvintele mai bine"

 
De ce strigă Silviu Mănăstire în emisiuni: "Sunt mai bâlbâit și atunci îmi ies cuvintele mai bine"
silviu-manastire

Jurnalistul Silviu Mănăstire, care face pastila Dosar de politician și emisiunea cu același nume la B1 TV, le-a explicat membrilor CNA de ce își prezintă pastila zilnică de cinci minute pe un tot agresiv.

Jurnalistul s-a prezentat ieri în fața membrilor CNA pentru a da explicații în legătură cu o serie de sesizări primite de for pentru mai multe ediții ale emisiunii Dosar de politician. Emisiunile nu au fost sancționate, întrucât singura propunere de amendare (15.000 de lei), nu a trecut la vot. Cu toate acestea, unul dintre membrii și-a exprimat curiozitatea legat de tonul pe care Mănăstire îl folosește în emisiunile sale.

Publicitate

„De ce strigați așa în emisiune? E un exercițiu de retorică? Văd că altfel vorbiți normal”, i-a spus Dorina Rusu, membru CNA, la finalul întâlnirii.

Silviu Mănăstire a venit și cu explicația:

„Sunt mai bâlbâit de felul meu și dacă strig atunci îmi ies cuvintele mai bine, pentru că eu nu sunt jurnalist de televiziune, am ajuns întâmplător. (...) Știți că în calupurile de publicitate reclamele au o tonalitate mai mare sau aveau, cel puțin. Întotdeaua o octavă mai sus sau un ton mai sus atrăgea atenția, pentru că fiind un material mai scurt trebuia să captez telespectatorul și atunci măream puțin volumul, exact pe principiul folosit de către companiile care realizează reclame. E o chestie de a împacheta emisiunea.”

Pe de altă parte, Răsvan Popescu, vicepreședintele CNA, i-a explicat jurnalistului că reclamele atrag atenția asupra unui produs ca să-l vândă. „Dumneavoastră, de cele mai multe ori, acuzați niște persoane de ceva. Atunci, și tonul amplifică efectul”, i-a spus Popescu.

Silviu Mănăstire:

"Nu acuz pe nimeni de nimic. Pretind că am un pic de experiență lucrând în presa scrisă de 15 ani. Sunt foarte atent la ceea ce spun și dacă spun știu să spun așa de bine încât să se înțeleagă exact. Nu acuz niciodată pe nimeni. Probabil că din cauza tonului sună ca o acuzație, dar nu e job-ul meu să acuz oamenii."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu