Skip to main content

Stelian Tănase: S-a decis "lichidarea" mea de la conducerea TVR, la cererea lui Gabriel Oprea

 
Tanase
Tanase

Directorul general al TVR, Stelian Tănase, a acuzat, într-o emisiune la postul public, că s-a decis ”lichidarea” sa de la conducerea TVR la cererea vicepremierului Gabriel Oprea, el susţinând că Oprea l-ar fi sunat ”foarte opărit”, cerându-i să scoată de pe post un material despre plagiatul său, relatează Mediafax.

Publicitate

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat, ieri seară, la postul public de televiziune, că Gabriel Oprea l-a sunat ”foarte înfiebântat, foarte opărit”, cerându-i să scoată de pe post un material despre plagiatul său. El mai susţine că liderul UNPR, Gabriel Oprea, s-ar fi folosit şi de reprezentanţii partidului său în conducerea TVR pentru a opri materialele pe această temă.

”Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a afirmat Stelian Tănase, precizând că discuţia a fost intermediată de jurnalistul Rareş Bogdan.

Stelian Tănase a spus că a doua zi a avut o altă convorbire telefonică cu Oprea, care era nemulţumit că Dragoş Pătraru pregăteşte un alt material cu plagiatul său, iar de această dată discuţia a fost intermediată de reprezentanţii UNPR în Consiliul de Administraţie al TVR.

”M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat cinci minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus că nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat”, a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre cei de la UNPR a venit chiar la el acasă.

”A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus şeful TVR, fără a avea vreo îndoială că va fi demis de Parlament.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Nu sunt fan Tanase,acest individ gangav nu m-a impresionat niciodata din nici un punct de vedere.Totusi m-a pus pe ganduri afirmatia lui ca i s-ar fi transmis ca Oprea e criticat numai de catre "televiziunea statului".La mai mult de 24 de ore de la declaratiile directorului TVR ,conform carora Oprea facea presiuni ca sa nu mai fie criticat pe la TVR ,constat ca doar 2-3 site-uri au mentionat ceva despre asta.Televiziunile celelalte au tacut malc,iar mare parte din presa scrisa si de pe net ... tot asa.Deci inteleg ca asa e cum zice Tanase, Oprea stie si chiar e protejat de mare parte din presa romaneasca.Inclusiv de presa "de dreapta".
    Halal tara,halal presa.
  • Tiberiu Tiberiu
    Ne pare rau.
  • doru manciu doru manciu
    Lichidarea , cum spune plingindu-si singur de mila dl. Tanase, trebuia sa intervina mai devreme. Temporizarea a dus la politizarea accentuată, in favoarea PNL-PDL a TVR si a avea, de miercuri incolo, drept consecinta o replica drastica din partea PSD. In rest, emisiunea a fost jalnica, nefacindu-i deloc cinste nici lui Stelian Tanase, nici lui Sorin Avram, oricum un moderator slab, nici producatoarei Vali Iorga.

Trimite un comentariu

sus