Skip to main content

VIDEO. Starea Nației nu mai primește buget de la TVR. Trăiește din ce câștigă din publicitate

 
VIDEO. Starea Nației nu mai primește buget de la TVR. Trăiește din ce câștigă din publicitate
dragos patraru

Pe barba lor. Echipa emisiunii Starea Nației, prezentată de Dragoș Pătraru la TVR 1, trăiește din ce câștigă. Mai exact, potrivit contractului renegociat în această vară cu televiziunea publică, emisiunea nu mai beneficiază de buget de la TVR, ci se va susține singură din banii pe care îi va atrage din publicitate.

„Să știți că de acum niciun leu din taxa voastră nu mai ajunge la mine sau la vreun membru al echipei Starea nației. Pentru că în loc de bani ni s-au dat minute de publicitate. Le vindem, ne plătim. Nu le vindem, mergem acasă”, a anunțat Pătraru pe pagina de Facebook a emisiunii Starea Nației.

 Anunțul a fost însoțit și de un clip din prima ediție a emisiunii Starea Nației, în care Pătraru scoate la vânzare, ca la piață, spații publicitare. „Spoturi 30 de sec 190 ieuro”, apare pe o pancartă de pe pupitrul lui Pătraru lângă legume de toate felurile: roșii, varză, vinete sau ardei.
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, emisiunea lui Dragoș Pătraru are o țintă minimă de publicitate pe care trebuie să o atingă. Peste limita minimă, banii se împart între TVR și echipa de producție a emisiunii Starea Nației.
Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Dragos Patraru a explicat:

"Noi am pus pe hartie toate cheltuielile emisiunii, tot ce inseamna productia, cu zece oameni, cu salarii, cu taxe. Dupa ce am scos aceste cheltuieli (fara nicio participare din partea TVR), tot ce este peste se imparte 50%-50%."

"TVR are o singura cheltuiala: un om - oricum pe tura - apasa play cu degetul pe emisiune. Eu le livrez "conserva" cu totul."

Video, în continuare:

 

Posted by Starea Nației on Tuesday, September 1, 2015

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu pot sa sper ca Starea natiei va intra in faliment. O rusine ca aceasta subproductie e in oferta TVR. Asa intelege Stelian Tanase cultura. Ca la mahala.
  • Mi se pare ca Patraru este o figura care nu se potriveste cu profilul obosit al TVR. E foarte bun, critica cu mare curaj, are glume bune. Bine ca TVR da bani pe productii submediocre. O sa aiba reclama pentru ca emisiunea are un rating foarte bun.
  • Guran a fost decent...nu a trîmbițat în emisiunile lui: ”vreau reclamă!”.
    Era băiat deștept și se descurca.

    Acest Pătraru face bășcălie din orice...locul lui este la Kanal D, lângă șatră.

    Apropo, a reușit să vândă cuiva publicitate...și dacă da, cui anume și la ce tarife...dacă știți...probabil va coborî tarifele mult sub ceea ce practică TVRul, doar pentru a își acoperi costurile și a îți plăti dările către TVR și către stat.
  • sa saturat si tanase de asta. in curand va fi OFF THE AIR pentru patraru. acum ma mir cine il mai primeste pe asta, digi24 poate???? ca nu cred ca mai vine inapoi la ghita.

Trimite un comentariu