Skip to main content

Zeci de mii de materiale s-au scris în online pe subiectul crizei refugiaţilor

 
criza refugiatilor
criza refugiatilor

Peste 34.000 de materiale s-au scris în mediul online pe subiectul crizei refugiaţilor sirieni în perioada 25 august – 7 septembrie 2015, potrivit monitorizărilor mediaTRUST.

Publicitate

Cele mai multe apariţii referitoare la acest subiect s-au înregistrat pe Facebook – 22.830 de menţiuni.

Ziua cu cele mai multe apariţii referitoare la criza refugiaţilor sirieni, în intervalul selectat, este 4 septembrie 2015, când s-au înregistrat – 10.923 de menţiuni.

Printre subiectele care au stârnit cel mai mult interesul presei şi al internauţilor se numără reacţiile la planul de urgenţă întocmit de liderii europeni pentru distribuirea refugiaţilor în continent, publicat de presa britanică.

De asemenea, fotografia băieţelului sirian găsit înecat pe o plajă din Turcia, publicată pe reţelele de socializare, a generat un val de reacţii în rândul acestora.
Tensiunile generate de refugiaţi în gara din Budapesta au fost intens mediatizate.

România în contextul crizei refugiaţilor

În perioada 25 august – 7 septembrie 2015, din totalul de 34.136 de materiale ce au avut ca subiect situaţia imigranţilor sirieni, 8.775 de materiale au făcut referire la România în contextul actualei crize.

Sursele cu cele mai multe materiale publicate care au menţionat România în acest context sunt: antena.ro – 81 menţiuni, ziuanews.ro – 81 menţiuni, ziare.com – 80 menţiuni.

Cele mai dezbătute declaraţii

  • Printre cele mai dezbătute declaraţii se numără cea a Patriarhiei Române, care şi-a anunţat sprijinul în ajutorarea refugiaţilor: “Patriarhia: Ne vom implica în ajutorarea refugiaţilor care vor ajunge în România”, potrivit realitatea.net
  • Reacţia premierului Victor Ponta care infirmă informaţiile potrivit cărora România ar urma să preia 7000 de imigranţi.
  • Declaraţia fostului preşedinte Traian Băsescu: „România nu ar trebui să accepte să primească refugiaţi dintr-un motiv simplu: lipsa capacităţii de a integra (…)”, potrivit hotnews.ro.
  • Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, conform căreia România este dispusă să primească numărul de imigranţi anunţaţi în luna iulie.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus