Skip to main content

BBC Entertainment se închide în mai multe ţări printre care şi România

 
bbc_building_albawaba_87722500
bbc_building_albawaba_87722500

Televiziunea BBC Entertainment se va închide în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, începând cu 1 ianuarie 2016, potrivit unui comunicat al BBC Worldwide Channels publicat pe site-ul bbceurope.com.

Publicitate

"BBC Worldwide a dezvăluit în 2013 o nouă strategie globală concentrată pe trei zone de interes în care compania este recunoscută pentru conţinutul de înaltă calitate: premium drama, factual şi factual entertainment. Acest lucru a dus la lansarea unor branduri globale noi – BBC First, BBC Earth şi BBC Brit – care să se alăture BBC World News", se arată în comunicatul BBC.

Compania precizează că atenţia BBC Worldwide se îndreaptă acum către noile branduri: BBC First, BBC Earth şi BBC Brit.

Potrivit sursei citate, Europa Centrală şi de Est rămâne o prioritate pentru BBC Worldwide.

"Continuăm să investim în prezenţa noastră în această regiune şi am lansat recent brand-ul factual premium BBC Earth în România, Ungaria şi Slovenia. BBC Worldwide are parteneriate puternice cu emiţătorii locali free to air, reţelele Pay TV şi platformele digitale din regiune. Multe din programele BBC vor putea fi urmărite în continuare în Europa Centrală şi de Est prin aceşti furnizori de date", mai spune BBC Worldwide.

În comunicatul de presă se mai precizează că emisia BBC Entertainment va continua în Emiratele Arabe Unite, Turcia, Israel şi Europa de Vest.

Televiziunea BBC Entertainment, care difuzează comedii şi drame britanice produse de BBC şi de cele mai importante companii de producţie independente din Marea Britanie, s-a lansat în România pe frecvenţa sa paneuropeană în 2009, potrivit Mediafax.

Pe 1 decembrie 2012, BBC Entertainment a devenit disponibil la nivel naţional odată cu intrarea pe reţelele de cablu ale RCS&RDS. Atât BBC Entertainment, cât şi o altă televiziune deţinută de corporaţia britanică - BBC Knowledge (care, pe 14 aprilie 2015, s-a transformat în BBC Earth) - au intrat în grilele RCS&RDS după ce operatorul de cablu a scos din toate reţelele sale din România şi Ungaria toate canalele din portofoliul Discovery.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus