Skip to main content

DIN DOSAR. Antena 3 a făcut publice mailuri de la echipa Elenei Udrea către redacţiile Realitatea.net, B1 şi Pro TV. Ce li se cerea posturilor TV

 
Elena-Udrea
Elena-Udrea

MAILURI UDREA - TELEVIZIUNI. Echipa de imagine a Elenei Udrea ţinea legătura cu oameni din Pro TV, Realitatea TV şi B1 TV, cărora le trimitea materiale, solicitări, mesaje sau rugăminţi despre cum să fie reflectată activitatea fostului ministru al turismului, potrivit unor emailuri făcute publice de Mihai Gâdea, la Sinteza zilei.

Publicitate

În emisiunea de la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat mai multe mailuri, cele mai multe pornite de la Tudor Breazu, asistentul Elenei Udrea, către oameni din Realitatea TV (printre care Sorin Kosz, editorul de atunci al site-ului), din B1 TV (Aura Ţiţirigă, directorul ştirilor) şi din Pro TV (Gâdea nu a menţionat cu cine se purta corespondenţa cu Pro TV, doar a prezentat conţinutul mailurilor).

Mesajele sunt parte a dosarului Gala Bute, în urma percheziţiilor informatice după cum a precizat Mihai Gâdea.

Schimburile de mailuri nu precizează dacă şi cât de mult au dat editorii curs solicitărilor, rugăminţilor sau observaţiilor trimise de echipa de imagine a Elenei Udrea către ziarişti.

Cum arăta corespondenţa dintre oamenii Elenei Udrea şi posturile TV:

Potrivit documentelor prezentate de Mihai Gâdea, un mesaj dinspre Pro TV răspundea echipei Elenei Udrea ce se poate face, pe emisiuni:

După 20 de ani

  • filmările vor avea loc pe 6 sau pe 7 mai, când vrei tu
  • am nevoie de temele pe care vrei să le atingi
  • săptămâna viitoare îţi dau temele pe care vor ei să le atingă

Doamne de poveste

  • vor să folosească reportaje cu cazurile sociale în care tu te-ai implicat sau ai ajutat
  • eşti de acord să o intervieveze pe Doamna Udrea? Poţi lăsa apoi ce crezi tu că e bine
  • eşti de acord să vorbeşti despre tatăl tău?
  • ai fotografii/filme în arhiva personală pe care ai vrea să le dai pentru emisiune
  • când vrei să se facă filmările

Ştirile Pro TV

  • îmi spui exact ce/cum vrei

Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Ce se întâmplă doctore, videochat, unde crezi că e bine.

Antena 3 a prezentat ca ilustrare a mailului ştiri cu Elena Udrea din jurnalul Pro TV şi materiale cu fostul ministru al turismului invitat în emisiunea lui Cătălin Măruţă.

Postul de ştiri al Intact a prezentat şi un schimb de mailuri cu Sorin Kosz, responsabilul online de la Realitate.net, căruia i se solicita preluarea unor ştiri cu Elena drea de pe Mediafax sau i se trimiteau documente care să fie folosite ca puncte de vedere în cazul unor materiale despre Gala Bute.

Tudor Breazu, către B1: pe surse, despre un sondaj "fals" al PSD.

În corespondenţa cu Aura Ţiţirigă, de la B1 TV, Tudor Breazu sugera postului TV ştiri "pe surse" despre cum PSD va prezenta un sondaj fals sau despre cum PDL a recuperat procente în sondaje.

Într-un alt email, se sugerau o serie de "ştiri pozitive", în perioada Anului Nou, care să o aibă în prim plan pe Elena Udrea.

Antena 3 nu a precizat dacă solicitările din mail au fost puse în practică de către ziariştii care purtau corespondenţa cu Tudor Breazu. Postul de ştiri al Intact a prezentat câteva materiale TV în ilustrarea schimbului de mesaje (ştiri cu Elena Udrea la Pro TV, momentul cu croşetatul de la Realitatea TV sau fostul ministru spâlând cu mopul).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pusa pusa
    Parca citeam undeva ca dosarul Gala Bute nu e dat ziaristilor - pe cine au mituit antenistii sa primeasca informatioa? "Mesajele sunt parte a dosarului Gala Bute, în urma perchezițiilor informatice după cum a precizat Mihai Gâdea".
  • F F
    Ce vrei sa spui? Ca Antena 3 e pe profit? Acum e posibil sa fie, dar la inceput cine a investit in el? Ce interese politice avea? Intrebarile sunt doar retorice si arata ca simplitatea cu care judeci un post tv sau altul poate fi aplicata si la Antena 3. Asa ca inainte de a verifica mania unora, uita-te la a ta.
  • un raspuns care imi place un raspuns care imi place
    Bravo, Razvan Alexandru!

    Zacatorii pe facebook au o manie anti-A3. Ce importanta are ca e A3 sau nu?
    A3 de bine, de rau, castiga din piata libera. Fiecare e liber sa afirme ce vrea.

    Alta e situatia cand banii pentru anumite posturi TV (cele mentionate mai sus, B1, ProTV, Realitatea) vin pe canale politice. Despre asta e vorba. Daca traiau exclusiv din publicitate, nu avea nimeni nimic impotriva sa-si exprime parerile pe post.
  • F F
    lasa ca gasesti echidistanta la Antena 3.

    eu sunt curios ce se vrea rau din insiruirea asta. temele de dezbatere se discuta si la dezbateri prezidentiale. emisiunea de pe Acasa pare interesata de Elena Udrea ca personaj monden. singura chestie interpretabila e ”îmi spui exact ce/cum vrei”, care lipsita de un context nu are cum sa insemne ceva.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Ca de obicei, electoratul feisbucist e defazat grav de tot. N-a fost vorba niciun moment de niciun Iohannis. Stati linistiti, liderii vostri spirituali - Zuckerberg si Iohannisberg - sunt intangibili.

    Altfel, n-are cum sa nu te apuce greata cand vezi cu cata ipocrizie si cu cata nesimtire vorbeau deontologii din presa despre "statul de drept", despre "justitia independenta" si despre necesitatea austeritatii, in timp ce isi lipeau boturile la conducta bugetului de stat.
  • tibanu tibanu
    oricum ar fi...este grav si e lipsa de echidistanta. Traim niste vremuri...
  • qwerty qwerty
    asta e valabil pentru oamenii din entertainment in emisiuni de divertisment.

    un om politic trebuie luat la intrebari de jurnalistii adevarati, nu protejat de niste papitoi care ridica mingi la fileu. omul politic trebuie tras de maneca, mai ales cand este ministru si foloseste banii poporului.
  • qwerty qwerty
    asta e valabil pentru oamenii din entertainment in emisiuni de divertisment.

    un om politic trebuie luat la intrebari de jurnalistii adevarati, nu protejat de niste papitoi care ridica mingi la fileu. omul politic trebuie tras de maneca, mai ales cand este ministru si foloseste banii poporului.
  • F F
    urmaresc paginademedia, in niciun caz pe tine, doar ca na comentariile tale sunt ilogice. o sa incerc sa te evit, dar s-ar putea sa imi fie greu sa ma abtin daca aberatiile intrec bunul simt. :))
  • Cata Cata
    Al naibii , oare cum se face ca Antena 3 da tot timpul stiri care nu le da nici o televiziune ? cum se face ca toate aceste stiri au ca scop punerea intr-o lumina proasta a lui Iohannis , PNL ...(nu ca nu ar fi intr-o lumina proasta) , cum se face ca atunci cand e vorba de Ponta , Tariceanu , Dragnea....votul in Diaspora , etc ...pustiu...nici o stire , sau eventual , hai sa-i mai laudam putin ca mai au un dosar , ca oamenii din strainatate "nu a mers la vot" , ca celelalte televiziuni mint ...INTERESANT!!!
  • smirre smirre
    ma oboseste faptul ca imi urmaresti orice postare....nu o sa iti dau mura in gura cum postacii pdl, partid readus in prim plan de johannis ,negociau favorurile tv etc....repet, esti obositor si ilogic.
  • F F
    ok smire. Mergi si uita-te la Antena 3. Esti atat de afectat incat nu iti dai seama ca aici nici nu se vorbeste despre Iohannis?
  • smirre smirre
    fugi bre ca strici piata :)))
  • smirre smirre
    vorbesti prostii tanar frumos si liber ce ti-ai luat tara inapoi ! nu exista nicio negociere, din mail-uri rezulta clar ca respectivele televiziuni ISI PUNEAU LA DISPOZITIE emisiunile pt reclama politica desantata. ca o faceau pe bani sau pt alte favoruri este irelevant. relevant este in ce societate gaunoasa traim si pe cine am pus prin johannis la putere..din nou.
  • Iulian Iulian
    Platesc televiziunile bani pentru postaci? Sa ma apeleze cine doreste.
    5mil/saptamana.
    :)))))

Trimite un comentariu

sus