Skip to main content

La Măruţă, amendat cu 50.000 de lei pentru trei emisiuni în care au fost difuzate imagini cu conţinut violent

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea Pro TV cu 50.000 de lei pentru trei ediţii ale emisiunii La Măruţă din lunile aprilie şi septembrie. În principal, în cadrul emisiunilor au fost difuzate imagini violente, n cazul cărora membrii CNA au considerat că a fost încălcată legislaţia audiovizualului în ce priveşte protecţia minorilor.

Publicitate

Ce s-a întâmplat în emisiunile din 29 - 30 aprilie: 

Au prezentat mai multe înregistrări în care apar români care au manifestări agresive în străinătate. Emisiunile au tratat, în cea mai mare parte, subiectul legat de bărbaţii români care au înjurat trecătorii de pe străzile oraşului Milano.

Invitaţii au fost chiar protagoniştii filmărilor care au afirmat fie că trăiesc pe banii părinţilor, fie că reuşesc să facă bani din vânzarea hainelor. S-a menţionat de câteva ori faptul că aceştia ar fura, iar reacţia unui dintre bărbaţi a fost Hoţul neprins, negustor cinstit! În finalul subiectului, doi dintre invitaţi au lansat ideea cum că cei doi ar fi Copii de mingi ai interlopilor.

Un invitat în emisiune a susţinut că el s-a distrat vizionând filmările şi că, de fapt, bărbaţii au acţionat în felul acesta din teribilism, iar avocatul Beatrice Comăniceanu a spus că bărbaţii au făcut ce au simţit şi a dezminţit caracterul penal al faptelor acestora: „Eu sunt convinsă că dacă ar fi avut probleme cu legea, acolo, nu ar fi făcut aceste lucruri! Însăţi acea înregistrare cu sticla. La fel, sunt convinsă că a fost plătită! Vă daţi seama, erau camerele video dacă într-adevăr ar fi furat, automat ar fi ajuns la autorităţi, la Poliţie!”

În aceeaşi emisiune a fost prezentat, în buclă, un film de pe YouTube, în care un tată îşi bătea fiica, în timp ce celălalt copil filma incidentul. Dar şi imagini cu bătrâni abuzaţi într-un azil. Imaginile au fost prezentate fără a se menţiona că urmează imagini cu puternic impact emoţional, potrivit raportului de monitorizare al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Vizată de amendă a fost şi ediţia La Măruţă din 29 septembrie, în care s-a discutat, potrivit raportului de monitorizare cazul unei foste profesoare de geografie care şi-ar fi tranşat soţul; cazul un băiat de 10 ani care a fost găsit mort într-o râpă, iar criminalul se află în libertate; cazul unui şofer din Craiova, care s-a bătut cu doi agenţi de poliţie locală, pentru că nu a fost lăsat să parcheze într-o zonă cu circulaţie închisă.

În acest timp, următoarele titluri au fost afişate pe ecran: E acuzată că şi-a tranşat soţul şi l-a pus în saci; Profesoara de geografie, acuzată că şi-a tranşat soţul, Un ucigaş de copii în libertate, Poliţist bătut şi băgat în spital de un şofer. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pusa pusa
    si pe cand amenda pentru emisiunea privind bigamia? E normal ca tinerii sa inteleaga ca e corect ce vad la individul asta de maruta (cu m mic fiindca nu merita mai mult)?
  • geo geo
    Măruță a început să plătească amenzi de când a schimbat tematica emisiunii, din divertisment în social, manelism, scandal...
  • F F
    emisiunile ca Acces direct sau La Maruta trebuie amendate concomitent, ca sa nu se lase deschis la interpretari, asta in afara cazurilor exagerate, lucru care nu se intampla acum. am intrat de curiozitate pe pagina acces direct ca sa descopar o stire din emisiune : O bătrână cu handicap din Suceava a trăit umilinţa vieţii ei! Scuipată şi înjurată de primar. banuiesc ca urmarea va fi o amenda tot de 50000 de lei?

Trimite un comentariu

sus