Skip to main content

O nouă televiziune va fi lansată în România: Linkpress TV

 
televizor
televizor

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de astăzi solicitarea societăţii S.C. LINKPRESSTV SRL Bucureşti pentru televiziunea generalistă Linkpress TV. Potrivit proiectului înaintat CNA, televiziunea va fi lansată cu un buget de 850.000 de euro, din care 230.000 de euro reprezintă cheltuielile curente cu producţiile şi salariile aferente primelor 12 luni de funcţionare, restul reprezintă investiţia în echipamente.

Publicitate

LinkPress TV SRL are asociat unic pe Maricel Coman.

Dragoş Vasilescu, director general al postului: „Postul nostru îşi propune a fi un post generalist care să greşească din ce în ce mai puţin şi să reprezinte o contrapondere a prostului gust din ultima perioadă din media. Ne vom concentra pe educaţie. Am achiziţionat mai multe filme şi documentare. Vom da un spaţiu destul de larg copiilor pentru că în ultima vreme în grilele televiziunilor copiii ocupă un loc accidental.”

Acesta a declarat, înainte de vot, că în cazul în care va primi licenţa, postul TV va fi lansat în aproximativ două - trei luni. Televiziunea are deja un acord de principiu de redifuzare pe platforma Seenow, dar reprezentanţii postului sunt în discuţii cu UPC şi RCS&RDS.

Reprezentantul postului le-a declarat membrilor CNA că în primele şase luni postul nu va avea publicitate. „În primele şase luni, cine dă publicitate unei televiziuni care abia s-a născut? Am făcut calcule ca o perioadă de timp să rezistăm fără problem cât timp ne vom construi. După cele şase luni de graţie vă vom propune probabil o grilă în care vom introduce şi publicitatea”, a spus Dragoş Vasilescu.

Întrebat de Radu Herjeu despre numele celor care vor realiza emisiuni la Linkpress TV, Vasilescu a răspuns că nu poate face încă publice numele acestora, întrucât sunt angajaţi încă la alte posturi TV.

Pentru acordarea licenţei au votat „pentru”: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu şi Răsvan Popescu.

Monica Gubernat, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea au fost „împotrivă”.

Este pentru a doua oară în acest an când reprezentanţii Linkpress vin în faţa CNA pentru a solicita o licenţă. Prima dată au fost la data de 28 iulie, iar societatea a fost reprezentată, în calitate de director general, de Mirel Mircea Amariţei, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2014, după cum paginademedia.ro a scris AICI.  Amariţei nu a mai fost prezent astăzi în faţa membrilor CNA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alin Alin
    Alta mizerie. buni cei care comentează stiu ,cunosc!
  • Tudor Cristian Tudor Cristian
    Mi-aș dori să fac parte din colectivul postului dvs.!
    Cu respect,
    Cristian
  • ALPHA TV ALPHA TV
    aha. poate se intampla ca la Ploiesti, la Alph TV, cand marele director Vasilescu si ala de la Prodemo care a candidat la presedintie si s-a facut de rahat la TVR au lasat oamenii fara salarii o juma' de an! au bagat televiziunea in faliment, iar la sediul firmei - care era un apartament din Bucuresti - nu s-a mai gasit nimic
    Succesuri!
  • tibanu tibanu
    oricum, suna interesant.
  • yo yo
    yo cred ca si asa sunt prea multe posturi tv in romania,nu ar trebui sa se mai deschida
  • geo geo
    Să sperăm, totuși, că vor prinde anul.
    Nu de alta dar dacă nu se vor vedea pe marile rețele de cablu...iar acolo intri doar dacă banul gros...și nu ai nicio garanție că îi recuperezi.
    Eu le-aș sugera să emită, de probă, pe net.
    Iar dacă proiectul merge să treacă apoi pe sticlă...

Trimite un comentariu

sus