Skip to main content

BBC a pierdut drepturile pentru The Voice după cinci sezoane. Motivul: costurile uriaşe

 
The Voice
The Voice

BBC a pierdut drepturile de difuzare a show-ului The Voice. Ultimul sezon la televiziunea publică britanică va fi difuzat în luna ianuarie a anului viitor, scrie Daily Mail.

Publicitate

Competiţia muzicală se va muta la un alt post de televiziune al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, dar se speculează că ITV ar fi printre canalele interesate de The Voice.

Mark Linsey, director la BBC Television, a spus: "BBC este incredibil de mândru de The Voice, dar cel de-al cincilea sezon care debutează în ianuarie va fi ultimul".

Show-ul The Voice este produs pentru BBC One de companiile Wall to Wall şi Talpa.

Grupul public britanic a refuzat să se angajeze într-un război de licitare pentru a menţine programul a cărui imagine şi audienţe s-au îmbunătăţit de-a lungul timpului, după un start dificil, scrie Ozap.com.

Având în vedere criticile venite din partea Guvernului pentru cheltuielile mari, BBC, grup media susţinut financiar de contribuabili, n-a avut altă posibilitate decât să renunţe la The Voice, un format costisitor.

BBC n-a spus care este postul care l-a bătut la licitaţia pentru drepturile The Voice, dar tabloidul britanic The Sun a anunţat că ITV a pus pe masă 22 de milioane de lire sterline pe an, sau aproximativ 31 de milioane de euro, în timp ce BBC plătea aproximativ jumătate din acest preţ pentru fiecare dintre cele cinci sezoane achiziţionate.

Pe piaţa britanică sunt zvonuri care lasă să se înţeleagă că ITV va renunţa la formatul X Factor, care ajuns la al 12-lea sezon a înregistrat scăderi de audienţă de la an la an.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus