Skip to main content

Capital: Grupul suedez Bonnier ar intra în acționariatul postului România TV

 
Capital: Grupul suedez Bonnier ar intra în acționariatul postului România TV
televizor

Bonnier Group, un trust media suedez privat care înglobează nu mai puţin de 175 de companii ce operează în 16 ţări, ar intra în acționariatul televiziunii de știri România TV, au declarat surse din piaţa media pentru Capital.

În anul 2013, Bonnier Group avea aproape 10.000 de angajaţi, mai spune sursa citată. Compania deţine de la publicaţii nişate până la televiziuni şi operează în state precum Norvegia, Germania, Suedia şi Danemarca, dar şi în Rusia, Estonia, Lituania, Polonia şi Slovenia. În acestea din urmă grupul editează mai multe publicaţii de business.

Publicitate

Bonnier este controlată de aproximativ 75 de membri ai familiei. Familia Bonnier este o familie suedeză de origine evreiască, care de la începutul secolului al 19-lea a fost un editor activ iar apoi s-a lansat în industria mass-media.

Reamintim că Ridzone Computers, compania care operează România TV, a făcut schimbări în acționariat. În locul societății RTV Satellite, care avea 95%, a intrat managerul postului Catrinel Gheorghe, cu 96%, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Totodată, potrivit documentației depuse de reprezentanții România TV la CNA, se menționează că  în acționariatul postului ar putea intra un „grup european de media”, fără a se menționa însă numele acestuia. „Se solicită solicită acordul prealabil pentru efectuarea unei noi operațiuni de modificarea acționariatului, prin cooptarea unui grup european media până în luna decembrie 2015 cu precizarea că, la momentul definitivării, negocierilor vor fi prezentate Consiliului detalii referitoare la noul acţionariat”, se arată în document. CNA a aprobat solicitarea România TV de schimbare a acționariatului, însă solicitarea de acord prealabil nu a mai fost adusă în discuție.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu