Skip to main content

Cătălin Striblea, în proiectul radio al Adevărul. "Contractul cu B1 expiră. Nu știu dacă facem altul"

 

Publicitate

"Contractul cu postul B1 TV expiră la 31 decembrie. Nu am negociat încă un contract nou și încă nu știm dacă vom face altul", a declarat realizatorul Cătălin Striblea în fața CNA. Declarația vine în contextul în care Cătălin Striblea prezenta în fața CNA, alături de Teodor Tiță, proiectul de radio al grupului Adevărul. Și postul B1 își dorește, la rândul, o frecvență radio, pentru București, și participă la același concurs la CNA.

Detalii, în continuare:

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, și Teodor Tiță, fost editori coordonator la Metropotam și anterior la site-ul Digi24, au prezentat în fața membrilor Consiliului Național al Audiovizualului proiectul postului Adevărul Live FM

Societatea Adevărul Live, deținută de omul de afaceri Cristian Burci, a intrat în concurs pentru a obține una dintre cele două licenețe din București, scoase la concurs. Proiectul, dacă va primi licența de la CNA, va avea o investiție de 42.500 de euro, potrivit proiectului depus la CNA

Proiectul ar fi lansat de jurnalistul Cătălin Striblea, care a declarat că se va ocupa de partea de matinal, însă nu a precizat ce funcție va avea în cadrul societății, iar Teodor Tiță ar fi redactor-șef. Întrebat de un membru CNA dacă va continua colaborarea cu B1 TV, Striblea a răspuns că contractul acestuia cu postul de știri expiră la 31 decembrie, și că până la acest moment nu a fostreînnoit. 

Societatea Adevărul Live are acționari două firme: Graffiti Red (95%), respectiv Graffiti Black cu 5%. 

Cătălin Striblea, despre proiectul despre Adevărul Live FM

Suntem aici reprezentanții unui grup de juranliști și suntem doi oameni care lucrăm de șapte ani la un proiect de radio pe care ni-l dorim foarte tare. Este mai mult decât un proiect de radio, este o viziune asupra a ceea ce trebuie să reprezinte radioul în societatea noastră. Este vorba de un proiect care să aducă înapoi radioul la funcția sa principală, cea care a fost gândită în momentul apariției sale. În acest moment probabil că simțiți această lipsă a cadrului informativ pe radio. A informațiilor care să vină non-stop. A informațiilor care să vă țină în priză. Simțiți dimineața și în cursul zilei absența oamenilor cu care să stați de vorbă, care să vă dea o informație prioritară, care să v-o dea în momentul respectiv. 

Am prezentat proiectul mai multor investitori și am găsit înțelegere dar și o bază materială și umană în cadrul trustului Adevărul Holding, cei care s-au decis să sprijine din acest punct de vedere acest proiect. Și din acest punct de vedere ne-a, hotărât și noi ca jurnaliști să mergem mai departe. 

Vrem să facem un radio vorbit. Un radioc are să nu fie un suport muzical pentru știri. Vrem ca programul radioului să fie vorbit în permanență. Muzica trebuie să fie pasageră. Trebuie să fie un radio care să interconecteze oamenii. Să le spună informațiile, să le spună imediat și să-i phună în dezbatere. Trebuie să fie un radio în care lumea poate să sune, poate să participe la dezbatere, să-i întrebe pe actorii respectivi despre lucrurile care se întâmplă. Cred că oamenii vor să audă dezbateri, reportaje, documentare. Ne-am gândit și la o zonă culturală foarte importantă. E un radio care să fie o bază pentru cetățenii grăbiți și care în mașină nu se pot uita pe smartphone și tabletă. 

Al doilea aspect important de spus în această chestiune este că ne propunem un radio al comunității. În acest moment, cel mai important oraș din România este lipsit de mijlocul său de informare. Nicăieri nu sunt dezbătute în mod aplicat, real, problemele sale importante. Nu veți vedea dezbaterile despre RADET, despre stradă. Nu există un loc în care să se vorbească despre primarii de sector. Oamenii nu își știu consilierii locali, cei pe care i-au ales. 

Ar mai fi un lucru important. În acest moment există un radio informativ. Și probabil că sunt și alții care și-ar dori același lucru. Suntem oameni cu experiență radio. Am 16 ani de radio bătuți pe muchie. Mi-e dor de meseria mea, dar îmi e și teamă că se va pierde. Radioul este o meserie ca atare. Am lucrat cu mulți profesioniști. E speranța și certitudinea mea că o parte din acești oameni ni se vor alătura. 

Teodor Tiță, redactor-șef în viitorul proiect: „Insist pe acest detaliu: FM-ul trebuie redat radioului: Nu trebuie folosit pentru alte limbaje jurnalistice decât cele de radio. Așa cum spunea Cătălin, radioul este diferit, este o meserie separată. ”

Cătălin Striblea despre rolul său în viitorul post de radio: „Voi încerca să realizez matinalul acestui post de radio. Nu am discutat dacă trebuie musai să am o funcție, dar voi încerca să realizez principala emisiune a postului. Cea care în limbaj radiofonic este de la 7 la 10 dimineața. Voi încerca să dua și o linie editorială acestei stații.”

Întrebat de Radu Călin Cristea dacă va continua și colaborarea cu B1 TV, acesta a răspuns: „Contractul cu actualul meu loc de muncă expiră la data de 31 decembrie. Nu am negociat până în acest moment un alt contract și încă nu știm dacă o vom face. Deci, nu am negociat. Din punctul de vedere legal, oficial, contractul meu încetează la 31 decembrie”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu