Skip to main content

DERAPAJ. Două fete, aparent minore, puse să vorbescă despre cum mama lor a fost bătută de tată la Am ceva să-ți spun

 
DERAPAJ. Două fete, aparent minore, puse să vorbescă despre cum mama lor a fost bătută de tată la Am ceva să-ți spun
Am ceva sa-ti spun

Derapaj în goana după cazuri sociale șocante la emisiunea Am ceva să-ți spun. Două tinere, aparent minore, au fost întrebate de relația violență dintre părinți. Momentul de la Antena 1 a culminat cu reacția uneia dintre fete: „Nu mai vreau. Vor să o facă pe mami de rușine. Vreau să plec de aici. Nu mai vreau să fie mami făcută de rușine și nici tati.”

Publicitate

Producătorii nu au precizat care era vârsta celor două fete. Cel puțin una dintre acestea părea minoră. Cazul a fost extrem de dur, indiferent de vârsta acestor fete, pe care prezentatoare le îndemna să povestească despre cum era bătută mama lor.

În cazul minorilor de până în 14 ani, legislația audiovizuală este extrem de clară:

"Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza interviuri şi declaraţii ale minorului în vârstă de până la 14 ani în legătură cu evenimente dramatice, din comunitate sau din familie, la care acesta a fost martor."

Codul audiovizual mai spune că "Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza interviuri şi declaraţii în care minorului îi sunt solicitate păreri referitoare la probleme intime de familie sau care îi depăşesc puterea de judecată."

Cum a decurs emisiunea și care a fost atitudinea moderatoarei Sonia Simionov, în continuare:

Personajele de aseară au fost un tată și fiicele sale, cel mai probabil minore, care vrea să se împace cu soția care spune că era bătută și amenințată cu moartea.

Prezentatoare nu s-a rezumat doar la povestea celor doi foști soți, ci le-a luat la întrebări și pe fete despre presupusele bătăi. „Mirela, trebuie să te întreb, nu am de ales, e adevărat ce spune mami?”. Mirela, aproape plângând: „Eu țin cu amândoi. Eu nu mă bag. Eu vreau să se înțeleagă ei bine.”

Sonia Simionov: „Tu ai venit astăzi aici alături de tatăl tău să o îndupleci pe mama ta să vină acasă. Omul ăsta care este tatăl tău mi-a spus că nu a lovit-o pe mama ta decât o singură dată. Este sau nu este așa”.

Mirela, după un alt moment de pauză: „E cum spune ea”. „Dar și ea a greșit foarte mult. Că m-a lăsat pe mine să o cresc pe sora mea. Amândoi au greșit”, a mai spus fata. Sora, pe nume Ioana, aflată chiar alături, plângea și ea.

Realizatoarea emisiunii o ia la întrebări și pe fata cea mică: „Ioana, eu ți-am urmărit puțin reacțiile. O lovește tati pe mami sau nu?”

„Da, a lovit-o, dar nu așa tare ca să plece. Și ea a făcut greșeală, că nu trebuia să plece. Trebuia să vorbească amândoi frumos, să se înțeleagă”, i-a răspuns copila aproape în lacrimi.

Sonia Siminov: „Tu realizezi ce înseamnă ce mi-ai spus acum? Că tatăl tău a fost violent față de mama ta? Și pot să înțeleg că o vreți aproape. Poate are un motiv să nu fie aproape de el, nu de voi.”

Sora cea mare a izbucnit în lacrimi și a realizat momentul: „Nu mai vreau. Vor să o facă pe mami de rușine. Vreau să plec de aici. Nu mai vreau să fie mami făcută de rușine și nici tati”, a spun plângând, în culise.

Emisiunea, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu