Skip to main content

Membru CNA, oripilat de un interviu cu un rănit din Colectiv, aflat pe patul de spital: „Simona Gherghe, chiar nu ai limite?”

 
foto-Acces-Direct-600x450 - 2
foto-Acces-Direct-600x450 - 2

„Simona Gherghe, chiar nu ai limite? Chiar nu poţi dovedi puţin bun simţ?? Chiar nu iţi poţi înfrâna puţin lipsa decenţei???”, a fost reacţia lui Valentin Jucan, membru CNA, postată pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Reacţia dură a membrului CNA vine după ce Acces Direct a difuzat ieri un interviu cu un rănit grav din incendiul din clubul Colectiv, cu faţa acoperită aproape în totalitate de bandaje.

Reacţia lui Valentin Jucan, în continuare:  

„Simona Gherghe, chiar nu ai limite? Chiar nu poţi dovedi puţin bun simţ?? Chiar nu iţi poţi înfrâna puţin lipsa decenţei???”

LĂSAŢI ÎN PACE BIEŢII OAMENI !!
SUFERĂ DESTUL!!
Nu vă este ruşine să intraţi in saloane peste ei? Nu vă este ruşine să profitaţi de suferinţa lor?
LĂSAŢI-I ÎN PACE!
Voi nu vă comportaţi ca nişte adevăraţi jurnalişti!
Vă comportaţi ca nişte hiene!
Legislaţie:
Codul de reglementare al conţinutului audiovizual prevede:
ART. 41
(1) Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza:
a) imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia;
c) imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane. Fac excepţie cazurile umanitare, pentru difuzarea cărora este necesar acordul persoanei în cauză sau al familiei.
ART. 45
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire.
(2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.
ART. 46
(1) Difuzarea informaţiilor şi/sau imaginilor persoanelor aflate sub tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate este permisă numai cu acordul persoanei sau, în cazul în care persoana este fără discernământ ori decedată, cu acordul familiei sau al aparţinătorilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    RUSINE RUSINE NESIMTITO LASATI OAMENI IN PACE AMENDATI O CU CEL PUTIN UN MILIARD SA SE INVETE MINTE
  • Laszlo Laszlo
    Din pacate televiziunile de la noi nu isi dau seama de dezastru care s-a abatut asupra Romaniei si incearca cu toate mijloacele posibile sa traga ponoase de pe urma tragediei de la Colectiv cu orce pret .

Trimite un comentariu

sus