Skip to main content

Maria Apostol, omul de legătură între consilierul Elenei Udrea şi Mediafax Group. Cum îi comanda Tudor Breazu să scoată articole de pe ZF.ro. "S-a rezolvat!"

 
capturi ZF GAndul
capturi ZF GAndul

"Iese imediat", a răspuns Maria Apostol când Tudor Breazu, consilierul Elenei Udrea, i-a cerut să scoată anumite materiale de pe site-ul ZF. "Rezolvat", i-a transmis şefa comunicării din Pro TV când un alt articol a fost scos de pe Ziarul Financiar.

Publicitate

Maria Apostol, fosta şefă a comunicării Pro TV, era omul de legătură între Tudor Breazu, consilierul Elenei Udrea şi Mediafax. Potrivit mailurilor din Dosarul Gala Bute, Breazu i-a cerul Mariei Apostol - şi a obţinut - scoaterea unor materiale de pe Ziarul Financiar.

Pe 10 aprilie 2012, Ziarul Financiar publică un articol titrat „Elena Udrea i-a vândut un apartament de 240.000 de euro fondatorului Universităţii Spiru Haret”. Supărat, Tudor Breazu, secretarul personal al Elenei Udrea, îi cere Mariei Apostol, PR la ProTV, ca articolul să dispară de pe siteul ZF, povesteşte jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său, un episod din dosarul Gala Bute, ce vizează modul în care oamenii Elenei Udrea făceau presiuni pentru scoaterea unor articole de pe anumite site-uri. „Rezolvat”, îi răspunde Maria Apostol.

Problema a fost rezolvată. „Dacă-l cauţi acum, obţii răspunsul: ”Eroare 404. Pagina solicitată nu există pe server”, precizează Tolontan, după cum se poate vedea în foto.

Articolul a apărut totuşi pe Gandul.info şi poate fi găsit şi astăzi, AICI.

Pe 12 martie 2012, se cere eliminarea unui alt articol. „Iese imediat”, spune Maria Apostol.

Breazu mai insistă: „Plus articolul de la Elena la Angela”. Şi continuă: „Revenim la discuţia veche că ar trebui să nu reparăm după ce a apărut ci să fim prezenţi un pic mai frumos

Tudor Breazu îi cere Mariei Apostol să nu mai apară materiale negative despre Udrea.
”A apărut doar unul, aici nu e nimic de reparat. Ăla cu Elena şi Angela va ieşi. E ok?”, îi răspunde Maria Apostol.

Pe 1 iunie 2012, la 8:49 PM, Tudor Breazu îi scrie Mariei Apostol despre un articol publicat tot de ZF în care se arăta că „Prinţul Charles participă la promovarea turismului în Carpaţii româneşti”. Titlul e al unui articol din Mediafax, preluat de ZF şi cam de toată presa.

Care era ideea articolului? Se schimbase guvernul şi noul ministru al turismului, Eduard Hellvig, se întîlnise cu prinţul Charles.

Breazu îi cere Mariei Apostol să modifice textul astfel încât să fie favorizată Elena Udrea „Crezi că ar putea fi modificat? În sensul că EU a fost prima care s-a gîndit la asta, că a avut chiar o întîlnire cu prinţul pe acest subiect?”, îi scrie Breazu Mariei Apostol.

Articolul din ZF a rămas neschimbat, spune Tolontan. Ştirea apare însă modificată, după doleanţele lui Tudor Breazu, pe site-ul B1.  „Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Guvernul elaborează o strategie împreună cu Prinţul Charles, fiul suveranei Marii Britanii, cu scopul de a promova turismul în Carpaţi. Colaborarea Ministerului Turismului cu Prinţul Charles a început însă încă de anul trecut, atunci când fostul ministru Elena Udrea s-a întâlnit cu Prinţul de Wales la reşedinţa sa oficială de la Londra. Cu această ocazie, Elena Udrea a discutat pentru prima oară cu prinţul despre planurile de promovare a turismului românesc”, arată ştirea de pe B1.

Colaj Tolo.ro
Colaj Tolo.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Incredibila mafia asta de pe vremea PDL.Eram satui de PSD si ne-am trezit cu altii si mai nenorociti.Culmea e ca nici nu scapam de ei veci.
  • cromatique cromatique
    cum poate Udrea sa vanda ceva ce n-a avut niciodata? in declaratia de avere spunea ca n-are nici macar o casa care-i apartine, nici macar bani in cont, ea traieste doar din salariu de la stat...
  • vasi vasi
    Vai, cum se poate, Ziarul Financiar sa faca asa ceva!? Incrediiibil!!! :)))) Totul la ei e aranjament.
  • Mihai Mihai
    Acum poate pricepe cineva de ce a decazut presa din Romania! De ce nu mai crede nimeni nimic din ce apare in presa scrisa!

Trimite un comentariu

sus