Skip to main content

O anchetă a GSP a suspendat toată conducerea ISU București

 

Conducerea ISU București - Ilfov a fost suspendată în această dimineață de către Raed Arafat. Decizia vine în urma unei anchete a ziarului Gazeta Sporturilor. Cotidianul de sport a publicat un fax prin care demonstrează că IGSU, contrar celor afirmate, știa de existența clubului Colectiv

Publicitate

Câteva fragmente din ancheta publicată de Cătălin Tolontan pe blogul său

"Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU. ”Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București”, i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri. Firma precizează și numărul estimat de participanți. O groază de oameni.

Pe spatele faxului există confirmarea automată de primire de la numărul de fax al Inspectoratului General de Situații de Urgență.

De 25 de zile, de cînd oamenii au luat foc în club, IGSU și ISU susțin că ”noi nu știam despre clubul Colectiv, nu exista în baza noastră de date”. Fax care, susțin sursele Gazetei, a ajuns ieri într-unul din dosarele penale deschise după tragedia de la ”Colectiv”.

Între timp, s-a aflat că doi pompieri știau. ”Dar ei au fost pe cont propriu. Noi, ca instituție, nu știam”, au spus șefii IGSU.

Cînd vor veni la serviciu, procurorii de la Parchetul General, secția de Criminalistică, vor găsi în dosar faxul trimis de Emagic prin care IGSU era înștiințat să vină pe 25 și 26 septembrie la Clubul Colectiv și la fabrica Pionierul. Acolo avea să aibă loc festivalul PLUM. Cu cinci săptămîni înaintea concertului trupei Goodbye to Gravity.

Vreme de 25 de zile ni s-a spus că pompierii n-au știut de Colectiv. Oricine s-a îndoit a fost numit conspiraționist. Și, vreme de 25 de zile, oameni din sistemul pentru Situații de Urgență au păstrat un secret apăsător: știau de Colectiv, știau și unde e clubul, știau că acolo se țin mari concerte, știau și nu s-au dus, știau nu doar cei doi inspectori, știau mai mulți, știau atît de bine!"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu