Skip to main content

Sesizări la CNA în cazul preluării fără sursă a interviului cu Cioloș de la Digi 24 de către Antena 3

 
Sesizări la CNA în cazul preluării fără sursă a interviului cu Cioloș de la Digi 24 de către Antena 3

CNA va analiza modul în care Antena 3 a preluat fragmente din interviul cu premierul Dacian Cioloș de la Digi 24. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, forul a primit șapte reclamații și o autosesizare din partea unui membru CNA în legătură cu preluarea interviului fără menționarea sursei. 

Publicitate

„Primul interviu al premierului Cioloș”, a titrat Antena 3 duminică seara, pe burtieră, la începutul emisiunii Sinteza zilei, după cum paginademedia.ro a relatat AICI. Postul de știri a difuzat ulterior imagini din interviu, cu sigla Antena 3 pe ecran. Doar că interviul a fost difuzat pe postul de știri Digi 24, unde Luca Niculescu era moderator.

Imaginea a fost tăiată astfel încât să nu se vadă sigla postului Digi 24. Sursa interviului nu a fost precizată în niciun loc pe ecran. Pe burtieră rula “Primul interviu al premierului Cioloș” sau “Ce notă notă dați răspunsurilor premierului”.

Nici în introducerea emisiunii, Mihai Gâdea nu a precizat sursa interviului.

Mihai Gâdea, la începutul emisiunii:

“Haideți să vedem un prim fragment din primul interviu televizat pe care îl dă în calitate de premier Dacian Cioloș. Sunt lucruri importante de aflat, mi se pare că are o comunicare destul de interesantă.

Haideți să analizăm împreună și să aflăm care sunt intențiile reale ale premierului.”

Ulterior (de la 22.06), au curs imaginile din interviu, fără precizarea sursei sau fără a fi vizibilă sigla Digi 24. Abia după 15 minute de emisiune, au intrat primele cadre în care se vedea sigla postului Digi 24. 

Din 24 de minute de interviu, doar în cinci minute s-a văzut sigla Digi pe ecran. Nici înainte, nici după interviu, Mihai Gâdea nu a precizat de la ce post au fost preluate imaginile, deși a precizat că e vorba de "primul interviu televizat al premierului".

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu