Skip to main content

VIDEO. Liviu Mihaiu, despre posibile finanțări pentru Guerrilla: idee cu agențiile de publicitate acționari. Ringier, o altă variantă. Nimic nu e sigur

 

INTERVIU VIDEO. "Avem mai multe variante de finanțare pentru Radio Guerrilla: trusturi de afară, companii media de aici, dar și alte soluții", a spus într-un inteviu video acordat Paginademedia.ro Liviu Mihaiu.

Publicitate

Liviu Mihaiu

"Am și ideea - aproape o utopie, de a face din Radio Guerrilla un radio al agențiilor de publicitate. Adică 3-4-5 agenții să fie acționari ai radioului".

Despre alte variante:

"Un posibil parteneriat ar consta în intrarea în acționariat. Deocamdată, radioul aparține colectivului de oameni de la Guerrilla, cam 20. Presa trebuie să fie în mâinile jurnaliștilor."

Liviu Mihaiu a confirmat informația că grupul Ringier este unul din posibilii parteneri, printre celelalte variante posibile. "Niciuna nu este preferată sau mai avansată decât alta. Poate fi investitor din România, din afară, sunt avantaje și dezavantaje în fiecare caz", a punctat Mihaiu.

Cât sunt dispuși cei din Guerrilla să cedeze într-un viitor parteneriat?

Liviu Mihaiu:

Pragul pe care l-am propus și când s-a vândut Cațavencu la Vântu  a fost de 50%. Și acum am propus un prag de 50%. Aș vrea ca jumătate din împărăție să fie la jurnaliști.Oricum, poți fi independent și cu 25%, dacă este la redacție controlul editorial. Garantez strict că în cazul Radio Guerrilla controlul editorial al echipei va fi strict garantat în relația dintre noi și un viitor investitor. Controlul editorial va fi la ziarist.

"Deocamdată, nici una din aceste variante nu e nici avansată, nici preferată în mod deosebit", a spus Liviu Mihaiu.

Din interviul acordat Paginademedia.ro de Liviu Mihaiu:

"Pentru Radio Guerrilla sunt necesari cam 180.00 de euro. Ne propunem să ajungem un radio național. Să fim auziți și în orașele unde nu avem licențe, prin posturi care ar putea să ne preia."

Am fost la CNA cu o petiție semnată de 30.000 de oameni. Sunt 30.000 de ascultători, de public precontractat.

Ne dorim nu numai un radio independent, ci crearea unei structuri de presă independentă.

Radio Guerrilla este postul preferat al agențiilor. Dacă este un radio care se ascultă la birou în agenții, e Radio Guerrilla.

Vom lansa și Guerrila TV online, pentru care vom porni un crowdfounding. Cred că se vor găsi 30.000 de oameni care să dea 3-4-5 euro pe lună ca să vadă un alt tip de televiziune.

La radio va avea emisiune și Dan Chișu. Vom avea și tronsoane cu muzică experimentală, chiar și teatru radiofonic. Și Bobonete a zis într-o emisiune la Dobrovolschi că ar face o emisiune.

Ceea ce este foarte important este că Guerrilla va fi un centru național al presei independenței.

"A fost un act de agresiune a sistemului asupra Radio Guerrilla, care a începtul în a doua sau a treia zi din al doilea mandat al lui Traian Băsescu. Atunci au venit la grupul Realitatea oamenii de la ANAF-ul lui Blejnar."

"Radio Guerrilla a fost la mogul, dar era o miză mică pentru el ca să fim deranjați."

După schimbarea proprietarului, s-a ajuns să se tragă ștecherul din priză, la propriu. Nu ne-am închipuit că, după ce s-a schimbat proprietarul, noul deținător va fi cel mai mare dușman al nostru. Drept pentru care am încercat să vorbim cu ei, să răscumpărăm licențele de la Radio Guerrilla. Modul în care s-a făcut a fost însă o greșeală juridic administrativă care a dus la retragerea - pe bună dreptate - a licențelor de către CNA. 

Despre relația cu Tanănana, unde lucrează alți foști Guerrilla: "este bine să avem și concurență"

Interviul video a fost realizat în studioul Mindopoly

VIDEO. Liviu Mihaiu despre cine va finanța Radio Guerrilla

VIDEO. Liviu Mihaiu despre cât se va investi în Radio Guerrilla

VIDEO. Liviu Mihaiu despre impactul Radio Guerrilla

VIDEO. Liviu Mihaiu despre relația cu Radio Tanănana

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • corect, sa bage altii bani si voi sa-i papati. trezeste-te prietene, banuti ca pe vremea lui Vantu nu mai vedeti voi. s-a prins lumea ce va poarta pielea!
 • Locul acestui smenar,liviu mihaiu,este la beciul domnesc-documentati-va! Imaginati-va cum adunatura de "jurnalisti",guerriloisti,au primit cadou 7 licente iar ei cauta finantari. CNI-stilor penali,cum nu ati tinut cont de proiectul financiar al solicitantului? Tot concursul CNA a fost o mascarada specifica spagarilor!
 • Personajul a recunoscut ca Guerrilla a castigat in cadrul concursului de influentare. Asteptam rezultatele concursului de proiecte, draga CNA!
 • Cum naiba ceri 38 de frecvente dar tu nu ai habar la acel moment cum iti vei finanta radioul ?
  E noaptea mintii .
  Too much drink ....
 • buahaha, a venit "mogulul" oengist sa ne explice cum un proiect mort a castigat licenta. Cum naiba castiga unii licenta si apoi isi cauta finantare?! Dar asta e cand ii recomanda "vocea si talentul". Ce echipa minunata face el cu dobrovolschi: sugativele ce duc superficialitatea la un alt nivel.
 • in baza a ce proiect financiar a acordat Consiliul surdo mut al audiovizualului la aceasta gasca ??? sau a fost suficienta prezenta pastarnacului de delta in fata lui WC JHOHANIS ??? aloo.... doamna presedinta , domni membri .......
 • Lor le-a dat CNA atatea frecvente? Omul asta ma inspaimanta. Nu are nici o treaba cu radioul, nu are un plan realist, nu are nimic. CNA, esti ok cand te uiti si asculti?
 • Aoleu! "Binili" are nevoie de bani sa invinga? Sa inteleg ca CNA ul nu a fost interesat daca exista si bani ca sa opereze licentele primite GRATUIT de la stat? Adica CNA ul doar da fara sa se intrebe si cui da si daca poate face ceva cu ce primeste de la stat? Ca degeaba ai proiecte frumoase daca peste un an tot cu dosarul ramai in brate si nu ai bani sa cumperi aparatura. Mai crede cineva din vreo agentie povestea asta cu Guerrilla ? ANAF ul abia asteapta!

Trimite un comentariu