Skip to main content

VIDEO. Un spot TV în care apare europarlamentarul Cristian Bușoi, difuzat doar de Antene, interzis pe TV pentru publicitate politică

 
VIDEO. Un spot TV în care apare europarlamentarul Cristian Bușoi, difuzat doar de Antene, interzis pe TV pentru publicitate politică
Busoi

Consiliul Național al Audiovizualului a decis interzicerea unui spot TV, în care apare europarlamentarul Cristian Bușoi, cel care în vară și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al Capitalei, pentru încălcarea legislației privind publicitatea politică.

Este vorba despre un spot al unui ONG, ce promovează drepturile pacienților, ce este promovată pe toate posturile Intact, drept campanie de interes public. Potrivit monitorizării CNA, spotul, lansat în luna octombrie, a fost difuzat la Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia și ZU TV.

Campania a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei autosesizări din partea Monicăi Gubernat, membru CNA, care a considerat că spotul respectiv este publicitate politică.

Publicitate

Înainte de discuțiile din CNA, cum arăta spotul:

În imagini este prezentat, printre altele, Cristian Bușoi, discutând cu diferite persoane sau scriind cu markerul pe un flipchart sau gesticulând și vorbind (fără sonor). „Asociația S.O.S. Drepturile Pacienților și doctorul Cristian Bușoi au creat singurul serviciu gratuit de asistență pentru pacienții din România.”, spune spotul. 

LEGISLAȚIE. Potrivit legislației, "publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală."

VIDEO. Reclama cu Bușoi:

Discuțiile din CNA:

Monica Gubernat, membru CNA, către reprezentantul Intact, avocatul Daniel Ionașcu.„Nu am nicio problemă cu spotul atâta vreme cât domnul Bușoi va dispărea de acolo. Dacă promovați doar ONG-ul, nu am nicio problemă. Acesta este motivul pentru care eu m-am autosesizat”.

Valentin Jucan, membru CNA – „Dacă ar fi fost o campanie onestă nu cred că imaginea unui om politic ar trebui să umbrească imaginea unui ONG. Nu pricep ce caută un om politic lângă un ONG.”

Răsvan Popescu, membru CNA – Legea electorală stabilește o linie de start pentru campanie. Candidații pot începe de la linia aceea cu spoturile publicitare. Să apari într-un spot înainte de campania electorală, atunci când e anunțat drept candidat nu este în regulă.

Dorina Rusu, membru CNA, a decis să se abțină de la vot și a părăsit masa de discuții, precizând că este prietenă cu Cristian Bușoi și că a ales să se abțină.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu