Skip to main content

Vreau o ţară ca marţi seară! Postarea lui Patrick Andre de Hillerin, distribuită intens pe Facebook. Iulian Comănescu şi Moise Guran, în top

 
Digi 24 Miting Piedone
Digi 24 Miting Piedone

O postare semnată de Patrick Andre de Hillerin a fost cea mai distribuită din blogosferă în acest weekend. Titlul: Vreau o ţară ca marţi seară. În topul celor mai distribuite articole din blogosferă de la sfârşitul săptămânii au urmat Iulian Comănescu, cu Dezinformările care au prins viteză şi Moise Guran, despre cum Melcul nu prea face ţuşti, dar ar fi timpul.

Publicitate
O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:
1. pah.ro: articolul Vreau o ţară ca marţi seară - 1.197 share-uri pe Facebook

Din articol:
Dacă e adevărat că speranţa moare ultima, atunci înseamnă că eu sunt mort de miercurea trecută. Căci atunci a murit, în braţele unor politruci, speranţa mea pentru schimbare. Aşadar, eu trebuie să fi fost mort înanintea ei. Dar, totuşi, în noaptea de marţi, 3 noiembrie, speranţa mea era atât de vioaie, se simţea atât de bine… Nu dădea semne de boală, respira normal, ba chiar se încălzise serios între 30.000 de oameni care mergeau pe jos prin Bucureşti şi voiau schimbarea întregii clase politice. La doar după 24 de ore după asta, speranţa luase în cap, de la oameni de bine, o pancartă pe care scria „Jos Iohannis!”. *Marţi, 3 noiembrie 2015, în Bucureşti au ieşit în stradă aproximativ 30.000 de oameni, care au străbătut oraşul pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Victoriei – Piaţa Palatului – Primăria Sectorului 4 – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii
2. comanescu.ro: articolul Dezinformările care au prins viteză - 381 share-uri
Din articol:
După tragedia de la Club Colectiv şi mitingurile de protest, Facebook-ul şi site-urile-petardă s-au umplut de o serie întreagă de dezinformări sau intoxicări. Deşi pare la mintea cocoşului că toate aceste poveşti nu sunt adevărate, există oameni civilizaţi care ajung să creadă în ele, în lipsa informaţiei. Nu strică să demontăm măcar cele mai circulate miniciuni.
3.Biziday.ro: articolul Melcul nu prea face ţuşti, dar ar cam fi timpul! - 207 share-uri
Din articol:

Desigur, preşedintele e de unul singur şi, pe deasupra, chiar nu îl suspectez că n-ar fi surprins de un melc ce ar face ţuşti din tufiş, dar tocmai de aceea are un aparat impresionant de oameni competenţi şi de încredere, oameni pe care singur şi i-a ales şi, acuma, după un an, uite eu mă întreb ce naibii mai prestează. Pe unii dintre ei i-am văzut cam prea relaxaţi prin poze la vizitele externe, pe alţii chiar îi ştiu, sunt oameni destupaţi la cap, o plăcere să bei cu ei o cafea în răcoarea umbroasă a vitraliilor bătrânului Cotroceni, dar uite, vine istoria peste noi şi parcă m-aş aştepta la un pic de acţiune. - See more at: http://www.biziday.ro/2015/11/12/melcul-nu-prea-face-tusti-dar-ar-cam-fi-timpul/#sthash.pdedCRKW.dpuf

4. Contributors.ro: articolul Mircea Cărtărescu: Petiţie pentru renaşterea ICR - 154 share-uri
Din articol:

În 2012, această instituţie performantă a fost decapitată şi ulterior demolată. Supus algoritmului politic, ICR s-a golit de profesionişti şi s-a umplut de sinecurişti. Cei care au nimicit ICR sunt aceiaşi politicieni pe care azi societatea românească îi respinge la unison.

5. AdrianGeorgescu.ro: articolul Ştirile care m-au făcut să plâng - 103 share-uri
Din material:

Când pompierii au intrat în Clubul Colectiv, imediat după incendiu, zeci de telefoane sunau în buzunarele tinerilor deja morţi. Se auzeau soneriile vesele, se vedeau luminiţele pâlpâind prin buzunare, ca lumânările în mijlocul infernului. Toată durerea lumii e strânsă în această ştire, grija, speranţa, imposibila comunicare între două lumi.

Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands Pro
Facebrands logo

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus