Skip to main content

Luca Niculescu, aviz favorabil pentru postul de ambasador al României în Franţa. Prima declaraţie a jurnalistului

 
luca niculescu
luca niculescu

"În curând, viaţa mea se va schimba, chiar dacă, într-un fel, rămân în acelaşi «sector de activitate», cel al relaţiei româno-franceze. În cele peste două decenii de jurnalism am încercat să îmi fac meseria onest, voi face acelaşi lucru şi în continuare", a spus jurnalistul Luca Niculescu, redactor-şef la RFI şi realizator la Digi24, în prima sa declaraţie după ce a fost nominalizat la postul de ambasador al României în Franţa.

Publicitate

Luca Niculescu a primit, ieri, aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului pentru postul de ambasador al României în Franţa, notează rfi.ro. Următoarea etapă procedurală este semnarea decretului de numire a sa ca ambasador al României în Franţa de către şeful statului.

Pe 6 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe jurnalistul Luca Niculescu pentru postul de ambasador al României în Franţa, Principatul Andorrei şi în Prinicipatul Monaco.

Ca urmare a numirii sale, Luca Niculescu va renunţa la funcţia de redactor-şef, locul său urmând să fie luat de Ovidiu Nahoi. În plus, jurnalistul va mai realiza emisiunea Imparţial la Digi 24 până pe 27 decembrie, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.

Luca Niculescu, pe Facebook:

"Am fost tăcut zilele astea pe FB pentru că… nu prea ştiam ce să spun.. În curând, viaţa mea se va schimba, chiar dacă, într-un fel, rămân în acelaşi «sector de activitate», cel al relaţiei româno-franceze. În cele peste două decenii de jurnalism am încercat să îmi fac meseria onest, voi face acelaşi lucru şi în continuare. Voi continua sa scriu aici, chiar dacă, probabil, nu cu aceeaşi frecvenţă. Şi, mai ales, va mulţumesc pentru toate gândurile bune din ultimele zile, pentru toate ideile şi sugestiile trimise. Cum se spune : ça ne tombe pas dans l'oreille d'un sourd."

Despre Luca Niculescu

  • Născut în 1971, Luca Niculescu este licenţiat în Jurnalism şi deţinător al unui master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg.
  • Din 1992 este jurnalist al RFI şi din 2000 este redactor-şef al RFI România. Luca Niculescu a fost şi corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi Liberation.
  • Jurnalistul a realizat emisiuni pentru Money Channel, TVR şi în prezent moderează o emisiune la Digi 24.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus