Skip to main content

Netflix intră în România în 2016, dar nu la începutul anului

 
Foto: www.digitaltrends.com
Foto: www.digitaltrends.com

Lansarea Netflix în România este probabilă în cursul anului viitor, în cadrul stategiei globale de extindere, dar nu în ianuarie 2016, aşa cum au fost informaţiile vehiculate în piaţa media săptămâna trecută, scrie Iulian Comănescu pe Mediafax, citând reprezentanţi ai companiei.

Publicitate

Wall-Street.ro a fost primul care a scris despre intrarea Netflix în România, dar site-ul de business anunţa această mutare la începutul anului 2016.

Cel mai cunoscut serviciu de video on-demand (filme la cerere, transmise online) din lume, Netflix, era disponibil la începutul lui 2015 în 77 de ţări, conform unei scrisori adresate investitorilor, în care îşi exprima intenţia de a „se extinde global, în 200 de ţări, în decursul următorilor doi ani”.

Marlee Tart, Corporate Communication Manager la Netflix, a confirmat pentru Mediafax această intenţie, fără a da o dată specifică pentru ţara noastră:

"Ne vom extinde până aproape de nivelul global până la sfârşitul lui 2016, dar nu avem niciun anunţ referitor la România în momentul de faţă".

România ar putea fi prezentă în pachetul de 200 de ţări şi teritorii şi ca urmare a unui proiect de reglementare europeană, conform căreia abonaţii unor servicii online dintr-o ţară UE ar trebui să beneficieze de aceleaşi servicii în toate cele 28 de state ale Uniunii.

În momentul de faţă, Netflix este deja disponibil în toate ţările din Europa Occidentală.

Netflix a fost lansat în 1998 ca serviciu de închiriere de DVD-uri, dar a devenit în timp unul dintre cei mai mari furnizori de video on demand, sistem prin care conţinutul video e transmis direct pe Internet (streaming).

Netflix poate fi accesat pe calculator, smartphone, tabletă şi televizoare din clasa Smart TV, cu abonamente care pornesc de la 7,99 dolari pe lună.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sebastian sebastian
    Trebă lege europeană ca să margă ista
  • nicetry nicetry
    eu am de un an abonament la ei. genial netflixu. cine dorea sa-si faca si-a facut cont cu VPN + cont de paypal.
  • catalin catalin
    Minunat!!!!

Trimite un comentariu

sus