Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul despre "Orfelinatul blestemat"

 
PRESA DE AZI. Adevărul despre "Orfelinatul blestemat"

Cazul celor doi copii dintr-un centru social de tip familial care s-au sinucis, printre principalele subiecte ale presei de astăzi. Ziarul Adevărul scrie pe prima pagină că "o fată de 14 ani s-a spânzurat, răpusă de durere că a fost luată de stat din sânul familiei de împrumut, iar un băiat de 19 ani din același centru, prieten bun al copilei, s-a omorât aruncându-se de pe bloc". "Orfelinatul blestemat", titrează Adevărul.

Publicitate

Cotidianul Evenimentul zilei tratează același subiect sub titlul "Adevărul din spatele sinuciderii celor doi copii aflați sub protecția Statului". 

"Sunt plătiți ca să-i protejeze pe copii, să-i iubească, dar metodele lor i-a făcut pe doi dintre ei să se sinucidă, unul după altul. Niciun asistent social, nicio persoană plătită de stat să vegheze asupra orfanilor din Craiova n-a reușit să afle ce era în sufletele adolescenților cazați în Case de tip famililial, botezate, parcă ironic 'Amicii' și 'Voința'", scrie EVZ pe prima pagină. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

România liberă: "Cum a intrat Jocul Fecioresc în patrimoniul mondial". Cotidianul scrie că UNESCO a aprobat înscrierea în patrimoniul mondial al umanității a unuia dintre cele mai interesante dansuri din România, "Jocul Fecioresc din Transilvania, un adevărat ritual inițiatic cu origini străvechi".

Jurnalul Național: "Din doi europeni cu TBC, unul este român". Ziarul trustului Intact scrie că România rămâne pe primul loc în Uniunea Europeană la incidența tuberculozei, inclusiv la copii, iar medicii responsabili cu tratarea acestei maladii cer susținere din partea autorităților prin creșterea bugetului alocat programului național pentru controlul TB. 

Gazeta Sporturilor: "S-a întors Reghe, s-a întors fotbalul". Cotidianul de sport a făcut o comparație între cifrele Stelei din ultimul meci cu Rădoi pe bancă și primul cu Reghecampf. GSP scrie pe prima pagină că "la doar 7 zile distanță, roș-albaștrii au tras de două ori mai mult la poartă, de trei ori mai mult pe poartă și au reușit cu 50% mai multe pase". 

Libertatea: "Făcute KO de investiția de 3 milioane de dolari". Tabloidul scrie că Lucian Bute ar putea intra sub incidența legilor canadiene, dacă va fi găsit vinovat de decesul celor două persoane care s-au prăbușit de pe balconul unui apartament aflat în proprietatea pugilistului din Pechea. 

Click!: "Doamne, cât au suferit oamenii ăștia!". Tabloidul scrie pe prima pagină povestea fotografului Cătălin Ilnițchi care a supraviețuit tragediei din clubul Colectiv.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu