Skip to main content

PRESA DE AZI. Kamikaze, titlul zilei cu Prinţul Paul: "Micul prins"

 
PRESA DE AZI. Kamikaze, titlul zilei cu Prinţul Paul: "Micul prins"

Publicaţiile de satiră apărute astăzi îl au pe prima pagină pe prinţul Paul în diverse ipostaze caricaturale. Săptămânalul Kamikaze, care se autointitulează "fără moguli", îl înfăţişează pe Paul de România în ipostaza micului prinţ într-un desen ce aminteşte chiar de ilustraţia făcută de Antoine de Saint-Exupery. În imagine, apare şi un mascat care se îndreaptă către prinţul Paul. "Micul prins", titrează Kamikaze pe prima pagină.

Publicitate

În Caţavencii, prinţul Paul este caricaturizat drept vampir, alături de prinţesa Lia şi de Traian Băsescu, care are aripi de liliac. Imaginea cu cei trei are următoarea legendă "Prinţul Paul de DNA, nepotul lui Carol al II-lea, şi şpriţul Traian, nepotul lui Carmol al II-lea, al III-lea ... şi câte mai aduce băiatu'". "Sugători de neam şi ţară", titrează săptămânalul de satiră.

Traian Băsescu, în ipostaza unui vampir-liliac, spune "cumetre, aş mai sta cu voi să sugem ceva din proprietăţile statului român. Dar trebuie s-ajung acasă înainte de răsăritul soarelui, că se aglomerează pe străzi şi mă calcă pietonii pe mâini".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Accident muşamalizat al şefului CJ Bacău". Ziarul scrie despre accidentul produs de Dragoş Bernea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, în urma căruia a fost rănită o femeie. "Victima a fost diagnosticată şi tratată greşit, iar fişa medicală este de negăsit. Pentru a-şi dosi faptele, şeful CJ Bacău a mobilizat o armată de bugetari din sistemul de Sănătate şi din Poliţie", mai scrie Adevărul.

România liberă: "Ce bacterii au declanşat infecţiile descoperite la răniţii din Colectiv trimişi în Belgia". Cotidianul scrie că medicii belgieni au dezvăluit că este vorba de "infecţii nosocomiale cu bacterii precum klebsiella pneumoniae şi acinetobacter, care sunt extrem de rezistente la tratamentul medicamentos şi sunt foarte dificil de tratat".

Evenimentul zilei: "Securitatea a avut o 'sursă primară' la Întâlnirea de la Malta, dintre Bush şi Gorbaciov". EVZ continuă astăzi publicarea serialului dedicat Revoluţiei din 1989. Ziarul a publicat astăzi câteva fragmente din lucrarea istoricului Alex Mihai Stoenescu "Cronologia evenimentelor din decembrie 1989".

Jurnalul Naţional: "Ciobaniadă la Parlament". Cotidianul trustului Intact scrie despre protestul celor peste 3.000 de ciobani din faţa Parlamentului, care au cerut abrogarea legii vânătorilor.

Gazeta Sporturilor: "Unde fotbalul bate ISIS". O echipă a Gazetei Sporturilor a călătorit la Zakho, oraş din Irak, acolo unde fostul stelist Ilie Stan antrenează "o echipă pe care a dus-o pe locul 2 în clasamentul celui mai riscant campionat al lumii", scrie GSP.

Libertatea: "Mihai Costea riscă la pariuri excluderea din fotbal. Nilă, în ofsaid clar!". Tabloidul scrie că atacantul echipei FC Voluntari a fost surprins în timp ce introducea datele unui pariu la o casă specializată.

Click!: "Finalist la Vocea României, restant la facultate". Ziarul editate de grupul Adevărul Holding scrie despre Tobi Ibitoye că este "as la muzică, dar la facultate nu s-a omorât cu învăţătura".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus