Skip to main content

Proiect: Radiourile şi televiziunile să difuzeze în fiecare dimineaţă imnul în varianta integrală

 
Proiect: Radiourile şi televiziunile să difuzeze în fiecare dimineaţă imnul în varianta integrală

Toate radiourile şi televiziunile din România ar putea fi obligate să difuzeze în fiecare zi la ora 7 imnul în varianta integrală, potrivit unei iniţiative depuse la Camera Deputaţilor de doi deputaţi independenţi, scrie Mediafax.

Publicitate

Proiectul legislativ, care amendează Legea audiovizualului, este semnat de deputaţii Mihai-Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase.

''Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi sub jurisdicţia României au obligaţia să difuzeze în fiecare zi de la ora 7.00 Imnul Naţional al României, varianta integrală'', propun cei doi iniţiatori.

Acesta se află în faza de consultare publică.

''Această propunere are ca scop întărirea sentimentului naţional şi al respectului faţă de însemnele naţionale într-un moment în care acestea sunt fie lăsate uitării şi neglijate, fie chiar îndepărtate din conştiinţa publică. Este un lucru firesc ca un stat naţional unitar să îşi afirme pe toate căile conştiinţa de sine şi valorile sale, mai ales atunci când se confruntă cu contestatari înăuntrul şi în afara graniţelor sale, iar transmiterea Imnului Naţional în fiecare zi de către furnizorii media aflaţi sub jurisdicţia României constituie un act de normalitate'', explică iniţiatorii oportunitatea acestei iniţiative în expunerea de motive.

Proiectul nu prevede sancţiuni. Mihai-Bogdan Diaconu a activat în trecut în PSD şi PC, iar ulterior a fondat Partidul România Unită. Răzvan Tănase a intrat în Parlament pe listele PP-DD, a trecut la UNPR, iar în prezent este deputat independent.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Anonim Anonim
  propun ca proiect sau ca lege din partea parlamentarilor sa fie oblogati sa se dea afara din parlament toti parlamentari afara de la butere ca toti sunt nebuni la cap si toti dea colo locul lor este la puscarie pe viata sa li se confiste averia lor si a coopiilor lor pus namurilor lor smecheri etc , ca ne manca noua tetatenilor simpli viata si ne chinuie , ei nu ne lasa nici sa traim dar nici sa murim ei vor sa le fim sclavi lor sa ne manace bai din taxe inpozite etc , jos cu democratia falsa din Romania si etc , prefer razboi decat pace falsa .
 • Unu Unu
  Si in fiecare seara sex de la 9 la 10
 • Gabi Gabi
  Tare era sa ceara si doar 2 ore de emisie!
 • Iulian Iulian
  Penibili! Astia in loc sa faca un proiect pentru scoli si spitale, se gandesc la muzica? Doamne da-le minte! In fine.. legea o sa treaca de parlamentarii jegosi deoarece aia voteaza fara sa stie ce voteaza.

  P.s.: Daca astia doi isi doresc sa asculte imnul la 7 dimineata (cand ei dorm) o pot face linistiti si acasa pe net
 • doar eu doar eu
  Incapabili ăștia nu pot propune proiecte grn: sa se facă scoli în fiecare comuna, sa se facă minim 200 km pe an de autostrăzi, ......
  Ma abțin de la alte comentarii.
 • fun fun
  Sa i obligam sa citeasca si Somnorase Pasarele de Eminescu in fiecare seara la orele 21, obligatoriu, sa nu cumva sa uitam de Poetii nostri Romani. Ca doar asa vom avea sentimentu ca existam, oricum fara a difuza asa ceva ,cumva ne-am crede nemti. Nu ca ar fi rau, din contra nimeni nu isi mai doreste sa fie Roman in conditiile de trai , hotie si mizerie. Acum reparam , dar e greu. Mai vrem si Traitar Romania cu datorii la Banci....
 • danu. danu.
  ...si "Hora Unirii" la sfarsitul emisiei. Si cu aceasta, stimati telespectatori, programul nostru sa incheiat. Va dorim noapte buna! Noapte (a mintii) buna...
 • eu eu
  Vai de capul nostru! Eventual fiecare cetatea al romaniei sa se trezeasca la ora 7 sa sa cante!

Trimite un comentariu

sus