Skip to main content

Un articol de pe tolo.ro despre cazul Colectiv, sute de distribuiri pe Facebook

 
Un articol de pe tolo.ro despre cazul Colectiv, sute de distribuiri pe Facebook

Un articol scris de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan şi publicat pe blogul tolo.ro despre modul în care au intervenit ambulanţele la locul tragediei din clubul Colectiv în noaptea de 30 noiembrie a fost printre cele mai distribuite postări pe Facebook.

Publicitate

Materialul intitulat “Supravietuitorul de la Colectiv a avut dreptate: conform coordonatelor GPS, doua ambulante BGS si Sanador au ajuns in zona, dar au fost refuzate! Ce spune Arafat” a fost distribuit de peste 670 de ori pe reţeaua de socializare.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul Simonei Tache şi una de pe blogul lui Moise Guran, biziday.ro.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Tolo.ro. “Supravietuitorul de la Colectiv a avut dreptate: conform coordonatelor GPS, doua ambulante BGS si Sanador au ajuns in zona, dar au fost refuzate! Ce spune Arafat”, 678 share-uri pe Facebook.

Din material:

Pentru că un alt mit #Colectiv merită clarificat. Prima oară ne-am referit la morţii ascunşi. Acum, vorbim despre ambulanţele şi medicii privaţi care ar fi fost blocaţi în seara catastrofei. (...) Calmi, Arafat şi Dragne, plus ministrul Bănicioiu, care intervine telefonic, descriu ceea ce urmau să devină adevărurile oficiale ale tuturor acelor zile: pompierii nu ştiau de Colectiv, intervenţia a mers impecabil, au fost suficiente ambulanţe, salvările private n-au existat şi n-au fost refuzate, România are suficiente resurse medicale şi răniţii vor fi îngrijiţi ca în orice ţară din Europa.

2. Lead.ro, “Romania elimina Danemarca intr-un meci dramatic. Murim si inviem in ultima secunda! Suntem in semifinale!”, 581 share-uri pe Facebook.

Din material:

România frânge inimile gazdelor, elimină Danemarca din competiţie (31-30, după prelungiri) şi deschide larg uşa semifinalelor. Acolo ne aşteaptă, vineri, Norvegia.România a depăşit Danemarca în cel mai dramatic (şi frumos) mod cu putinţă, după ce a fost egalată în ultimele secunde şi a ratat şansa victoriei la chiar ultima aruncare, când Poulsen scotea de la şapte metri. Într-un meci în care fetele au fost mai mature şi mai inventive de la cap şi până în (apropiere de) final, uşa semifinalelor era larg deschisă.

3. Simonatache.ro, “Cum arata un dobitoc pe care trebuie sa-l dati afara pe usa", 403 share-uri pe Facebook.

Din material:

Nu intenţionam să scriu pe acest subiect, dar m-am răzgândit. Pentru că designerul Eugen Olteanu merită mai multă promovare. Merită să ştie de el toată lumea cu care ar putea face afaceri în perioada care urmează. Ca să fim siguri că îl recunoaşte şi că îi închide uşa-n râtul ăla cinic. Stimaţi virtuali parteneri de biznis ai lui Eugen Olteanu, aşa arată un dobitoc care s-a gândit să-şi facă PR, bătându-şi joc de tragedia de la Colectiv:

4. Tolo.ro, “Pentru noi!”, 299 share-uri pe Facebook.

Din material:

Strigătul fetelor, de la începutul reprizelor şi de la fiecare time-out, acest ”Pentru cine jucăm noi?” / ”Pentru noi!!!”, este versul iambic al campionilor. Toţi sportivii se supără pe cineva, de regulă pe restul lumii. Dorinţa revanşei semnifică felul în care se motivează campionii. Înainte de a intra în arenă, ei au nevoie de un duşman. În avanpremiera adversarului real, adrenalina le cere adversarul virtual. De regulă, cel mai bine te motivezi cînd te consideri singur împotriva tuturor, singur împotriva lumii nerecunoscătoare. Cronicarii cunosc acest joc psihic al sportivilor. Am trăit-o de zeci de ori, vorba lui Ioan Chirilă cel care scria că a fi jurnalist înseamnă a supravieţui modest trăirilor altora.

5. biziday.ro, “O fi crestineste sa iti ierti politicianul?”, 143 share-uri pe Facebook.

Din material:

Merry Christmas! Preşedintele Iohannis şi-a propus să-i împace pe români cu clasa politică! N-a spus exact cum şi, mai ales, de ce ar trebui să se întâmple această împăcare. De aceea, eu bănuiesc că aşa ar fi creştineşte… e în spiritul Crăciunului să mai şi iertăm, nu? Sau nu e? Modul în care doamna senator Cristiana Anghel s-a împins în mijlocul ciobanilor cu o foaie pe care încropise o iniţiativă legislativă de modificare a legii vânătorii arată, în primul rând, foamea de imagine pe care politicienii actuali o au. Este, dacă vreţi, un efect secundar al dispariţiei din prima linie (prima linie de imagine în politică fiind guvernul) a politicienilor. A celor care vor să candideze şi care sunt gata oricând să cumpere cu ceva simpatia maselor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus