Skip to main content

Unul dintre cele mai mari ziare din Suedia, distribuit în limba română împreună Libertatea

 
Unul dintre cele mai mari ziare din Suedia, distribuit în limba română împreună Libertatea

Ziarul Libertatea a publicat astăzi o ediţie a publicaţiei suedeze Expressen, în limba română, într-un proiect care vorbeşte despre problema cerşetorilor din România care populează străzile din Suedia.

Publicitate

Ziarul Expressen a lansat o campanie intitulată "De ce vin cerşetorii?" în cadrul căreia va publica timp de 15 zile articole despre creşetorii români care stau în faţa magazinelor, în mijloacele de transport public şi în alte locuri publice, în toată Suedia.

Ediţia în limba română a ziarului suedez numără 24 de pagini şi se distribuie gratuit, la pachet cu tabloidul Libertatea.

Parteneriatul dintre Libertatea şi Expressen a început să se concretizeze săptămâna trecută când tabloidul din România a început publicarea unei serii de materiale de presă realizate de jurnaliştii suedezi. Potrivit reprezentanţilor Libertatea, cotidianul român va continua şi în această săptămână să publice articole realizate de ziariştii de la Expressen despre fenomenul cerşetorilor.

"Am ales să participăm la proiect pentru că am uitat, s-ar părea, de cealaltă Românie. Guvernele avide după remitenţele românilor din străinătate nu i-au încurajat să se întoarcă, iar pe alţii, cei de la marginea societăţii, i-au fugărit de-a dreptul. Vrem astfel să vă reamintim că, dacă vă deranjează conotaţia negativă pe care cuvântul 'român' o are în Vest, avem şi noi acasă responsabilităţi faţă de defavorizaţii noştri, fie că sunt pensionari, fie copii din familii sărace", scrie ziarul Libertatea în pagina 3 a ediţiei de astăzi.

Ediţia de astăzi în limba română a ziarului Expressen titrează pe prima pagină: "Un ziar despre România şi călătoriile spre Suedia".

"Sunteţi în posesia unui exemplar al cotidianului suedez Expressen, care, în colaborare cu libertatea, este distribuit şi în România, într-o ediţie specială despre lipsuri sociale şi marginalizare", scrie ediţia în limba română a Expressen în pagina 2.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus