Skip to main content

Click FM din Sibiu și Click FM Roman au rămas fără licență pentru că nu au mai emis

 
Click FM din Sibiu și Click FM Roman au rămas fără licență pentru că nu au mai emis
mic-radio - debanat
Consiliul Național al Audiovizualului a decis retragerea licențelor de la Sibiu și Roman ale postului Click FM (fost City FM), operate de societatea Radio City FM (societate aflată în insolvență). 

Forul audiovizual a analizat în ședința de astăzi situația frecvenței Click de la Sibiu, ca urmare a rapoartelor din teritoriu care arătau că postul nu a mai emis din 15 iulie 2015. Totodată, Monica Gubernat, membru CNA, a cerut și raportul de inspecție pentru postul Click FM din Roman, în cazul căruia s-a constatat că postul este cu emisia oprită încă din 9 noiembrie 2015. 

Potrivit documentației de la CNA, pe 22 iulie, societarea Radio City FM a informat forul că întrerupe emisia de la Sibiu din cauza neplății unor facturi pentru emițător. Potrivit reprezentanților CNA, pentru stația de la Roman nu s-a mai trimis nicio informare legată de oprirea emisiei. 

Astfel, membrii CNA au votat retragerea celor două frecvențe în baza articolului 57 cu b din Legea Audiovizualului, potrivit căruia licența poate fi retrasă dacă „titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului;”

Publicitate

CNA a retras și frecvența de la București a Click FM în iulie 2013 pentru că a expirat. Reprezentanții societății nu au adus la vremea respectivă toată documentația necesară pentru prelungirea licenței, astfel că membrii CNA au votat retragerea.

Frecvența din București a Click FM a fost scoasă la concurs în toamna anului trecut și a fost câștigată de Antena 3 cu un proiect de radio de informații, 3FM.

Licența 3FM este una cu scandal. Potrivit unor dezvăluiri făcute de un membru CNA, Valentin Jucan, actele pentru acordarea frecvenței nu au fost semnate nici până acum, întrucât licența în cauză este subiectul unui litigiu încă în derulare și nu ar fi trebuit scoasă la concurs. Jucan a cerut în luna decembrie a anului trecut retragerea licenței pentru Antena 3 (pe larg AICI). 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Membrii CNA care au dat aceste licente unei societati falimentare in defavoarea unor firme care chiar le puteau opera vor pati ceva? Ar trebui sa nu mai fie lasati sa voteze la urmatoarele acordari de licente pt ca au dat dovada de necunoastere a realitatii. Nu e jenant sa risipesti resursele statului fara sa patesti nimic? Ar fi interesanta o analiza a licentelor acordate si neoperate dupa 1 an sau mai mult si a celor care au votat pentru ele. De demisia lui madam Tatoiu Georgescu Ponta nu se mai aude nimic?

Trimite un comentariu