Skip to main content

STUDIU. Copiii din Marea Britanie petrec mai mult timp online decât în fața televizorului

 
STUDIU. Copiii din Marea Britanie petrec mai mult timp online decât în fața televizorului
Foto: betanews.com

Copiii din Marea Britanie stau mai mult pe internet decât în fața televizorului. Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între cinci și 16 ani din Regatul Unit folosesc internetul timp de aproape trei ore pe zi și stau în fața televizoarelor timp de 2,1 ore, potrivit studiului Childwise Monitor, citat de Brand Republic.

La studiu au participat 2.000 de copii cu vârste cuprinse între cinci și 16 ani din Marea Britanie.

Publicitate

Mai mult de jumătate dintre cei care au participat la studiu au spus că intră în fiecare zi pe YouTube, în timp ce restul au spus că intră ocazional pe această platformă video.

Videoclipul este conținutul "vedetă" al YouTube, iar 58% dintre cei intervievați urmăresc astfel de produse video. Priză mare la publicul sub 16 ani din Marea Britanie are și conținutul amuzant. Acesta din urmă este urmărit de 52% dintre cei care au participat la studiu.

Circa 30% dintre cei care au participat la studiu urmăresc jocuri, bloguri/vloguri și clipuri care îți arată cum să faci anumite lucruri (tutoriale).

Raportul mai relevă și faptul că din ce în ce mai mulți copii au tablete. Astfel, doi din trei copii folosesc propriul dispozitiv și patru din cinci locuiesc într-o casă în care există tabletă.

Simon Leggett, director de cercetare la Childwise, a spus:

"Creșterea accesului la internet la orice oră și în orice loc și trecerea televiziunii în planul doi aduce o schimbare de comportament în privința copiilor. Aceștia urmăresc acum conținutul pe care îl doresc. Ei găsesc în continuare interesant programul TV dar din ce în ce mai mulți îl urmăresc online".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu