Skip to main content

Dan C. Mihăilescu și Horia Roman Patapievici, într-un program special la TVR de ziua lui Eminescu

 
Dan C. Mihăilescu și Horia Roman Patapievici, într-un program special la TVR de ziua lui Eminescu

Mâine, de ziua Culturii Naționale, care coincide cu ziua lui Mihai Eminescu, Cătălin Ștefănescu îi are invitați la o dezbatere pe Dan C. Mihăilescu, Lucian Boia, Horia Roman Patapievici, Ioana Both şi Marius Manole. Emisiunea va fi difuzată pe TVR 1, începând cu 21.10. 

Realizatorul emisiunii Garantat 100% își propune să afle care este opinia tinerilor despre poetul național, potrivit unui comunicat de presă al Televiziunii Române

Publicitate

Faptul că în studio se află invitaţi din elita culturală românească, şi nu studenţi sau elevi este argumentat de Cătălin Ştefănescu: invitaţii săi se numără printre cei care se ocupă cu redarea lui Eminescu spaţiului public, „este meseria şi datoria lor”.

Dezbaterea moderată de Cătălin Ştefănescu va avea și câteva momente de recitare a poeziei lui Eminescu de către actorul Marius Manole.

În timpul programului special de pe TVR 1 vor fi difuzate și fragmente din documentarul „Mihai Eminescu”, realizat de Camelia Robe şi prezentat de Andrei Gheorghe, în cadrul proiectului-eveniment al Televiziunii Române „Mari Români”.

Tot mâine, de la ora 22.10, TVR 1 va difuza filmul Un bulgăre de humă (România, 1989), în regia lui Nicolae Mărgineanu şi avându-i în rolurile principale pe Dorel Vişan şi Adrian Pintea. Filmul prezintă povestea lui Ion Creangă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu