Skip to main content

Netflix a depăşit pragul de 75 de milioane de abonaţi

 
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Creşterea Netflix nu pare să se oprească. Grupul american de video streaming Netflix a anunţat că a depăşit la începutul lunii ianuarie pragul de 75 de milioane de utilizatori, scrie Variety.com. Anunţul vine cu câteva zile înainte de extinderea serviciului său la aproape toate ţările de pe glob.

Publicitate

"La sfârşitul trimestrului Netflix avea 74,76 de abonaţi, cu 17 milioane de utilizatori mai mulţi în 2015, fapt care arată că tot mai multă lume este adepta televiziunii online", au spus Reed Hastings (CEO Netflix - director general) şi CFO David Wells (CFO - directorul financiar), într-o scrisoare trimisă investitorilor.

Din cei 74,76 de utilizatori 44,74 milioane sunt din Statele Unite, cu 1,65 de milioane mai mult decât în urmă cu trei luni pe piaţa internă şi cu 4,04 milioane în străinătate.

Compania previzionează că în acest an va lansa 600 de ore de programe originale, faţă de 450 de ore în 2015. Oferta de producţii originale Netflix pentru 2016 va cuprinde sezoane noi a circa 30 de seriale - printre care The Crown şi The Get Down - opt filme, 35 noi sezoane ale serialelor pentru copii, peste zece documentari şi nouă seriale de stand-up comedy.

Netflix mai spune că utilizatorii săi au urmărit 42,5 miliarde de ore de conţinut video în 2015, în creştere faţă de anul trecut, când abonaţii au vizionat 29 de miliarde de ore.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus