Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „Cruciada Bisericii contra homosexualilor"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „Cruciada Bisericii contra homosexualilor"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la poziţia Bisericii Ortodoxe cu privire la homosexualitate la scandalul din familia Borcea.

Publicitate

Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre "criza morală" denunţată de Patriarhul Daniel cu privire la posibilitatea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

"Declaraţiile şi acţiunile din ultima vreme ale clericilor români au readus în discuţie chestiunea căsătoriilor homosexuale. Patriarhul Daniel vorbeşte despre o criză morală, iar mitropolitul Banatului anunţă strângerea de semnături pentru modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte întemeierea familiei. De cealaltă parte, reprezentanţii comunităţii gay denunţă Revoluţia. Sexual-Ortodoxă declanşată de BOR", scrie Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "KIM-Nebunul care poate da foc planetei". Cotidianul scrie că vestea despre testul nuclear al Coreei de Nord a fost "întâmpinată cu îngrijorare, dar şi cu scepticism".

România liberă: "Record de sancţiuni aplicate magistraţilor". Ziarul scrie, pe prima pagină, că "judecătorul Mircea Aron este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Luminiţa Palade vicepreşedinte". "Preşedintele în exercisiu al CSM, Marius Tudose, a amintit că în anul 2015 s-a înregistrat recordul sancţiunilor aplicate magistraţilor: şase judecători au fost excluşi din magistratură, iar 11 judecători şi 12 procurori au fost suspendaţi deoarece au fost trimişi în judecată în dosare penale", mai scrie RL.

Jurnalul Naţional: "O nouă aberaţie la Direcţia Sinuciderea Copilului Dolj". Cotidianul trustului Intact scrie că un tânăr a scris Curţii de Apel că ar putea avea soarta solegilor lui care s-au sinucis, la un centru de plasament din Craiova. "Ca răspuns, conducerea Protecţiei Copilului Dolk s-a zbătut să-l arunce în stradă".

Gazeta Sporturilor: "Antrenorul bosniac dă o lecţie fierbinţelii româno-maghiare!". Ziarul de sport scrie că Dragnea Petricevici, tehnicianul echipei feminine de baschet 'U' Cluj, şi-a trimis echipa la încălzire pe imnul secuiesc.

Click!: "Pelinel s-a cuplat cu Borcea încă de acum cinci ani!". Tabloidul scrie că Valentina Pelinel "îl vânează" pe Borcea încă de pe vreme când era căsătorită cu Cristi Boureanu.

Libertatea: "Mihaela Borcea nu-l mai vrea pe bărbatul Cristi Borcea, dar îi pasă de ruşinea copiilor lor. S-a închis în casă şi plânge".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus