Skip to main content

PRESA DE AZI. Caţavencii: "Cine uită căciulile istoriei riscă să le repete"

 
PRESA DE AZI. Caţavencii: "Cine uită căciulile istoriei riscă să le repete"

Modelul de cuşmă purtat de Nicolae Ceauşescu a devenit subiect de presă pentru săptămânalele de satiră. "Cu ocazia Micii Uniri, preşedintele Klaus Iohannis s-a înscris în galeria marilor cuşme ale neamului: Cine uită căciulile istoriei riscă să le repete", scrie ziarul Caţavencii în deschiderea ediţiei de astăzi, cu trimitere la cuşma purtată de Klaus Iohannis la Iaşi, cu ocazia Micii Uniri.

Publicitate

"Viteazule, Cuza, voi mă ştiţi de la Cântarea României. Îmi cunoaşteţi geniul şi dîrzenia. Am avut la viaţa mea guvernul meu, am avut nevastă profesoară, am avut multe case... Păi, de-aia am murit io la Revoluţie? Să-mi plagieze un neamţ căciula?", spune Nicolae Ceauşescu într-o caricatură în care apare alături de Kalaus Iohannis, Mihai Viteazul şi Alexandru Ioan Cuza.

La rândul său, săptămânalul Kamikaze are pe prima pagină un text scris în stilul manifestului "Fii ca Ion". Pe coperta ziarului apare Nicolae Ceauşescu cu căciula în mână.

"El a fost Nicolae. Nicolae ar fi împlinit săptămâna asta 98 de ani. Dacă nu îl împuşca Ion. Nicolae trebuia judecat. În Banat. Şi băgat la puşcărie. Pentru că, la fel ca Gigi, Dan, Cristi, MM, George, Giovani, Ioan, Dinel şi Cătălin, şi Nicolae ştia să scrie cărţi. De nevastă-sa nu mai zic. În câteva luni scăpa. Şi azi conducea din nou PSD-ul. Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi! Să scrieţi şi să furaţi!", scrie Kamikaze pe coperta ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "SIF Moldova 'investit' în cariera academică a preşedintelui său". Costel Ceocea, şeful SIF Moldova, a găsit o metodă prin care să îşi pregătească un loc de conferinţiar la Universitatea de stat Vasile Alecsandri din Bacău, sprijinit puternic de rectorul Valentin Nedeff.

Evenimentul zilei: "Jocurile murdare de putere din Chişinău pot arunca în aer clasa politică de la Bucureşti. Importante personalităţi din România, la mâna oligarhului moldoveano-româno-rus, Vladimir Plahotniuc". Protestele din Republica Moldova ar putea arunca în aer clasa politică de la Bucureşti. Mii de oameni ieşiţi în stradă, în aceste zile, l-au acuzat făţiş pe Vladimir Plahotniuc, vicepreşedinte al Partidului Democrată, că se află în spatele schimbărilor de forţă de la vârful guvernului de la Chişinău şi că, practic, el şi mafia lui sunt cei care conduc, cu adevărat, Basarabia.

Jurnalul Naţional: "Falimentul suflă cu putere peste eolienele României". Dacă în 2008 energia regenerabilă era una dintre cele mai subvenţionate din Europa, acum investitorii se plâng că sunt împinşi spre faliment după ce autorităţile au decis în 2013 să modifice, peste noapte, legislaţia.

România liberă: "Sfârşit de carieră pentru Gabriel Oprea şi Tiberiu Niţu?". Senatul a primit cererea de încuviinţare a urmăririi penale pentru fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de infracţiuni de abuz în serviciu. Liderul UNPR ar putea rămâne fără protecşie dacă PSD şi PNL vor vota împreună avizarea solicitării procurorilor.

Gazeta Sporturilor: "Primarul Onţanu a semnat două aprobări de construire diferite pentru Stadionul Naţional, cu aceeaşi dată şi acelaşi număr de înregistrare". Într-o investigaţie realizată de Cătălin Tolontan se spune că diferenţa dintre cele două autorizaţii a costat bugetul public cel puţin 35 de milioane de euro, la care se adaugă 25 de milioane de euro din TVA.

Click!: "Borcea, darnic cu Pelinel, zgârcit cu propria fată" Cristi Borcea vrea să taie din pensia de 1.500 de euro a fiicei fostei sale amante, avocata Simona Dana Voiculescu.

Libertatea: "Lidia Buble a obţinut doar pe jumătate ce-şi doreşte de la Răzvan Simion. Iubire fără divorţ"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus